Pokud patříte mezi příznivce předaleké galaxie a zároveň mezi odpůrce protipirátských ochran, máme pro vás dobrou zprávu. Nejnovější patch určený pro PC verzi loňské akční adventury Star Wars Jedi: Survivor ze hry odstranil nepopulární protipirátskou ochranu Denuvo. Aktualizace ale přináší také zlepšení v oblasti dlouhodobě problematického výkonu.

V pořadí devátý patch vylepšuje třeba frekvenci snímků za sekundu napříč různými hardwarovými konfiguracemi a zároveň eliminuje různé zdroje výkyvů snímků za sekundu. Také došlo k lepší optimalizaci ray tracingu v oblasti procesoru, nyní by se tak měl lépe škálovat při použití novějších grafických karet. Vývojáři ze studia Respawn Entertainment opravili rovněž problémy s výkonem při použití myši a v řadě herních nabídek vylepšili používání jak myši, tak klávesnice. Aby toho nebylo málo, na obrazovce Optimizing Game Files je nyní možné pozorovat zrychlení zásluhou více jader procesoru.

Tvůrci připravují patch i ve verzi pro PlayStation 5, který přidá možnost převádět uložené pozice mezi PS5 a PS4. Připomínáme, že nepravděpodobný port nejnovějšího herního dobrodružství Jedie Cala Kestise pro konzole minulé generace, tedy PS4 a Xbox One, vyjde už brzy. Konkrétně 17. září/septembra 2024. A jestli na tuto konverzi čekáte a zároveň si chcete snadno a rychle připomenout události předchůdce s názvem Star Wars Jedi: Fallen Order, může vám přijít vhod samostatné vydání úvodní cut-scény, jež rekapituluje nejdůležitější události prvního dílu z roku 2019.