S ohledem na značné technické problémy akční adventury Star Wars Jedi: Survivor na moderních PC i konzolích současné generace se pořád zdráháme uvěřit tomu, že bylo oznámení portu pro PlayStation 4 a Xbox One, k němuž došlo skoro přesně před rokem, něco víc než hloupý žert. Ale EA a studio Respawn Entertainment to očividně myslí vážně, protože teď tu máme i konkrétní datum vydání.

Nejnovější herní dobrodružství Jedie Cala Kestise a bývalé posádky lodi Stinger Mantis bude na konzolích předchozí generace k dispozici od 17. září/septembra 2024. A jestli se nemůžete dočkat, můžete si hru v obchodě Xboxu i PlayStationu předobjednat za 1199 Kč (Xbox One), potažmo 1189 Kč (PS4). O případných krabicových verzích dosud nepadlo ani slovo.

Tvůrci nezapomněli ani na obligátní předobjednávkový bonus, takže pokud si Star Wars Jedi: Survivor předobjednáte, kromě samotné hry získáte ještě balíček Jedi Survival inspirovaný hranou sérií Obi-Wan Kenobi. Ten obsahuje oděv pro Cala s názvem Hermit, součástky světelného meče taktéž nazvané Hermit a součástky pro úpravu blasteru s označením Combustion. Na obou platformách je pak dostání Star Wars Jedi Cross-Gen Bundle Edition za 2199 Kč, která vám zajistí přístup také k prvnímu dílu, tedy ke hře Star Wars Jedi: Fallen Order z roku 2019.

Zajímavé je, že stále není k dispozici jakákoliv upoutávka nebo ukázka z hraní. V obchodě Xboxu je ale k vidění trojice screenshotů, na nichž Survivor vypadá poněkud rozostřeně. Máme tudíž důvodné podezření, že jde spíše o nešetrně pořízené screenshoty z trailerů původní verze pro PC, PS5 a Xbox Series X|S než o reálné obrázky z chystaného portu pro PS4 a Xbox One. Stále jsme tedy nesmírně zvědaví, jak tenhle experiment nakonec dopadne a jestli se někdo odváží nám jeho podobu pořádně ukázat ještě před vydáním.