Server IGN pokračuje v pokrytí chystané akční adventury Star Wars Jedi: Survivor a teď přišel s něčím, co potěší zejména příznivce kánonu světa Star Wars. Nově bylo totiž odhaleno, že novinka od EA a studia Respawn Entertainment do kánonu naplno uvádí rasu Gen'dai. Ta byla původně vytvořena pro potřeby animované, dnes nekanonické animované mini-série Star Wars: Clone Wars z roku 2003 (neplést s animovaným a plně kanonickým seriálem Star Wars: Klonové války, který odstartoval v roce 2008) a doprovodné komiksové série Star Wars: Republic.

Před 20 lety zastupoval rasu Gen'dai zejména lovec odměn Durge, jenž z nekanonické kontinuity s označením Legends přešel do stávajícího Star Wars kánonu v roce 2020, kdy si jej vypůjčili tvůrci komiksu Star Wars: Doctor Aphra. Byť bez upřesnění toho, k jaké rase vlastně kanonická verze této postavy patří. V průběhu nového příběhu Jedie Cala Kestise se ale nesetkáme s Durgem, nýbrž s Rayvisem.

Rayvise jsme mohli vidět už v prvním traileru, který na Star Wars Jedi: Survivor láká, ale až nyní tu máme díky IGN potvrzení, že se jedná o příslušníka Gen'dai, tedy rasy statných humanoidů, kteří mohou žít i tisíce let. Díky tomu, že jejich těla tvoří masa regenerativních úponků, se navíc dokážou velmi rychle uzdravovat, takže je těžké je zabít. Tato skutečnost je důležitá hlavně proto, že Rayvis je záporák.

Vývojáři z Respawnu jej popisují jako někoho, kdo už hodně zažil. Rayvis je podle všeho naživu alespoň 1000 let, takže prožil nejen téměř úplný zánik rodné planety a celé rasy Gen'dai, ale také likvidaci řádu Jedi na konci Klonových válek a přerod Republiky v Impérium. Představuje tdtíž určitý protipól Cala Kestise, který se musí vypořádat se zánikem Jediů. Na rozdíl od Cala si ale má být Rayvis velmi jistý svým místem ve vesmíru, dokonce se prý považuje za chrabrého hrdinu svého vlastního příběhu.

Tak uvidíme, jestli ten jeho příběh nabídne třeba odkazy na období vrcholné Republiky, které posledních pár let zkoumají knihy a komiksy. Tato éra se na časové linii Star Wars galaxie nachází několik stovek let před událostmi filmu Star Wars: Skrytá hrozba z roku 1999, a pokud Rayvis žije více než tisíc let, určitě vrcholnou Republiku zažil. Zatím to ale vypadá, že nám bude spíš cuchat nervy při nějakém tuhém bossfightu než rozšiřovat vědomosti o době, kterou teď znají hlavně aktivní čtenáři.

Server IGN se každopádně podělil i o několik konceptů z vývoje, jež ukazují nejen samotného Rayvise, ale i příslušníky skupiny nájezdníků zvané Bedlam Raiders. S nimi bychom se měli setkat minimálně na planetě Koboh, kde Cal a jeho věrný droid BD-1 v průběhu hry ztroskotají.

Star Wars Jedi: Survivor vychází 28. dubna/apríla tohoto roku ve verzi pro Xbox Series X|S, PlayStation 5 a PC.