Pokud jste těch informací a záběrů z hraní akční adventury Star Wars Jedi: Survivor od EA a studia Respawn Entertainment neměli ještě dost, máte štěstí. I když kdysi Obi-Wan Kenobi řekl, že nic jako štěstí neexistuje. V rámci akce IGN Fan Fest 2023 totiž server IGN zveřejnil nové gameplay video, které se pro změnu zaměřuje na jediské meditační komnaty (Jedi Chambers).

Jediské komnaty jsou převážně volitelný herní obsah, na který můžete narazit při průzkumu prostředí, třeba hlavní planety Koboh. Hlavní ale je, že očividně tu nebude nouze o puzzle a hádanky. A ačkoliv se s nějakými těmi hádankami i s jednou z komnat setkáme i v rámci hlavní dějové linie, jejich milovníci by se zjevně měli připravit na nějaké to pátrání. Podle všeho jde tedy o něco na způsob hrobek v novějších dílech série Tomb Raider.

V meditačních komnatách se vám každopádně budou hodit různé schopnosti Síly, pohybu a možná i boje, kterými disponuje hlavní hrdina Cal Kestis. Záběry z hraní přitom potvrzují, že z prvního dílu, tedy ze hry Star Wars Jedi: Fallen Order, se vrací i Calova schopnost psychometrie, díky níž dokáže hlavní hrdina prostřednictvím Síly zachytit při kontaktu s nějakým předmětem fragmenty vzpomínek a minulých událostí. K ruce bude samozřejmě i droid BD-1, jenž může opět oskenovat kus prostředí a nabídnout vám nějaké dodatečné informace.

I v případě, že řešení puzzlů příliš neholdujete, byste ale možná volitelným komnatám měli věnovat pozornost. Napříč hrou samozřejmě nebude nouze třeba o odměny ve formě kosmetických předmětů a vylepšení, v jediských komnatách ale můžete získat i nové perky, které rozšíří a obohatí Calovy schopnosti. A i když to ředitel designu z Respawnu Jeff Magers v gameplay videu vysloveně nezmiňuje, hodně bychom se divili, kdyby s tímto typem obsahu nebyly spojené nějaké ty achievementy či trofeje.

Server IGN později zveřejnil také kratší sestřih pasáží, jež ukazují boj se světelným mečem. V nich můžeme znovu vidět vytoužené usekávání končetin, stejně jako zasazení v podobě zvláštní arény. Její zpracování bude nejspíš velmi povědomé hráčům, kteří se ve Star Wars Jedi: Fallen Order věnovali později přidanému meditačnímu výcviku, který zahrnoval soubojové výzvy a možnost vytvářet vlastní bojové scénáře. Tentokrát má ale jít pouze o testovací prostředí vývojářů, které v samotné hře nebude standardně přístupné. Veterány prvního dílu by nicméně mohl potěšit návrat imperiálních Purge Trooperů.

Star Wars Jedi: Survivor vychází 28. dubna/apríla tohoto roku ve verzi pro PC Xbox Series X|S a PlayStation 5.