Společnost Aspyr Media se po úspěšném návratu prvních tří dílů série Tomb Raider chystá oprášit další herní klasiky. Během nejnovějšího Nintendo Directu došlo k oznámení kolekce s názvem Star Wars: Battlefront Classic Collection, jejímž prostřednictvím se k nám vrací první i druhý díl klasické multiplayerové série od zesnulého studia Pandemic a taktéž zesnulé divize LucasArts.

Tentokrát ale nejde o pouhý port klasické Star Wars hry pro Nintendo Switch, který nám Aspyr v minulosti nabídl už mnohokrát. Star Wars: Battlefront Classic Collection totiž vyjde ve verzi pro Switch, PC, Xbox Series X|S, Xbox One, PlayStation 5 a PlayStation 4, a to už 14. března/marca 2024. Za několik týdnů si tedy na všech moderních platformách budeme moci zase zahrát klasické multiplayerové i singleplayerové bitvy. PC hráčům by pak mohla udělat radost i podpora Steam Decku, produktová stránka uvádí rovněž podporu achievementů nebo hraní přes LAN. Vypadá to také, že půjde o samostatný produkt, který ve vaší Steam knihovně nenahradí samostatné vydání obou klasických Battlefrontů.

Napříč všemi platformami každopádně Star Wars: Battlefront Classic Collection nabídne možnost hraní offline i online a podporu bitev pro 64 hráčů. Originální Star Wars: Battlefront z roku 2004 nám přitom Aspyr nadělí společně s bonusovou mapou Jabba's Palace a o rok mladší Star Wars: Battlefront 2 bude vybaven i obsahem, jenž byl původně určený jen pro Xbox, přestože je z větší části převzatý z prvního dílu.

To znamená, že si všude a zcela oficiálně budeme moci užít mapy Bespin: Cloud City, Rhen Var: Harbor, Rhen Var: Citadel a Yavin 4: Arena, stejně jako hrdiny Asajj Ventress a Kita Fista. Jejich vzhled mimochodem vychází z 2D animované série Star Wars: Clone Wars z roku 2003 (neplést s animovaným seriálem Star Wars: Klonové války, který odstartoval v roce 2008).

Jinak ale půjde o klasiku. Kolekce tak nabídne třeba mód Galactic Conquest s poměrně všeříkajícím názvem či singleplayerovou rádoby kampaň obou dílů. Což je ve skutečnosti spíše jen kolekce multiplayerových bitev hraných offline s boty, v určitém pořadí a s loadingy, jež v případě prvního dílu propojují klíčové události období sahajícího od první po šestou filmovou epizodu, zatímco bitvy v kampani legendárního Battlefrontu 2 střídá komentář členů elitní 501. legie, kterou má pod palcem Darth Vader.

Počítá se také s přítomností všech jednotek, hrdinů, vozidel a vesmírných stíhaček či oblíbeného herního módu Hero Assault. Ten bude tentokrát podporovat všechny pozemní mapy, mezi něž patří Hvězda smrti, Kashyyyk, Kamino nebo Naboo. Cena je pak stanovená na 35 amerických dolarů. A pokud na Xboxu či Steamu vlastníte první nebo druhý díl, před vydáním kolekce si ji můžete předobjednat s 20% slevou, která by se snad měla přičíst k všeobecné 10% slevě při předobjednávce na libovolné platformě. Vypadá to ale, že Star Wars: Battlefront Classic Collection vyjde jen digitálně a zatím není nikde ani slovo o verzi pro GOG, se kterou se v případě podobně zaměřených projektů obvykle dá počítat.