PlayStation Showcase byla nejen ukázkou nadcházejících her, ale také nového herního vybavení. Sony oficiálně potvrdila to, o čem se už delší dobu neoficiálně mluvilo. Opravdu chystá handheld, který bude sloužit pro streamování her z PS5. Takže nejde o nástupce PlayStation Vita, respektive PSP.

Handheldu se dle insiderů přezdívá Q Lite, je vybaven 8palcovou obrazovkou a na každé straně má ovladač. Vypadá jako DualSense s obrazovkou místo touchpadu. V současné době nevíme, co bude uvnitř zařízení a zda bude možné na něm něco dělat kromě streamování her z PS5.

Tom Henderson dříve uváděl, že na handheldu bude možné hrát hry v rozlišení 1080p až při 60 snímcích za sekundu. Ta velká 8palcová obrazovka má být prý dotykový LCD displej.

Ruku v ruce s novým zařízením jdou špuntová bezdrátová sluchátka. Ani o nich ale nic detailního nevíme. Proto opět využijeme starší informace. Sluchátka mají mít pracovní název Project Noman a na jedno nabití vydržet přibližně 5 hodin. To je podobná výdrž jako mají AirPody od Apple, ale zároveň o něco méně než WF-1000XM3 od Sony (6 hodin). Očekává se k nim nabíjecí pouzdro, které bude možné připojit k PS5 přes USB-C. Takto se mají sluchátka také aktualizovat.

V té době se mluvilo také o novém bezdrátovém headsetu pro PS5 s označením Voyager. Ten se má pochlubit podobnými funkcemi jako Inzone H7.

Na PlayStation Showcase nedošlo ani na často spekulovaný nový model konzole PS5 s odnímatelnou Blu-ray mechanikou.