Kultovní stealth akce Metal Gear Solid 3: Snake Eater od studia Kojima Productions během let v různých verzích zamířila na různé platformy. PS2, PS3, Xbox 360, dokonce Nintendo 3DS... a teď se přidává PS5. Zkrátka a dobře je to tady. Na PlayStation Showcase byl oznámen dlouho spekulovaný Metal Gear Solid 3: Snake Eater Remake. Formální název projektu přitom zní Metal Gear Solid Δ: Snake Eater. Ne, ten podivný znak opravdu není překlep.

Jelikož proslulý designér Hideo Kojima už s Konami jakožto vlastníkem práv na značku Metal Gear Solid a producentem nově oznámeného remaku nespolupracuje a ze studia Kojima Productions se stala zcela nezávislá firma, s návratem Snake Eatera nejspíš nebudou mít původní tvůrci nic společného. Přesto první CGI teaser naznačuje, že půjde o věrnou předělávku plnou zajímavých detailů. I když možná jsme jen rádi, že znovu slyšíme tu nezapomenutelnou ústřední písničku. Teď už chybí asi jen zdánlivě nekonečná šachta s žebříkem.

V dodatečné tiskové zprávě je Metal Gear Solid Delta: Snake Eater popisován jako věrná předělávka původního příběhu a herního designu, která rozvijí hratelnost s ohromujícími vizuálními efekty a bezproblémovým uživatelským zážitkem. Nikde ale není ani čárka o tom, kdo na remaku pracuje.

Společně s projektem Metal Gear Solid Δ: Snake Eater byla oznámena také kolekce s názvem Metal Gear Solid: Master Collection - Volume 1. Ta očividně zahrne remasterované první tři díly. Její název napovídá, že se v budoucnu dočkáme dalších kolekcí. První balíček každopádně vyjde na podzim tohoto roku.

Později Konami vydala tiskovou zprávu, kde uvedla, že Metal Gear Solid Δ: Snake Eater kromě PS5 vyjde také na PC a Xbox Series X/S.