Tak jsem si tipl dobře. Assassin’s Creed Mirage se dnes večer ukázal na PlayStation Showcase. Ubisoft se pochlubil prvním gameplay trailerem, který potvrzuje, že se Mirage vrací ke kořenům série. To znamená menší mapu (pouze město Bagdád 9. století a jeho blízké okolí), důraz na stealth a méně RPG prvků.

„U příležitosti 15. výročí značky jsme cítili, že je to ideální příležitost vytvořit hru, která se hratelností, vizuální stránkou a příběhem vrátí ke kořenům – aby naši hráči pocítili nostalgii a nadšení z nového dobrodružství v roli Basima a zároveň se ponořili do pulzujícího zlatého věku Bagdádu,“ vysvětluje Maïté Hayet, zástupce ředitele pro globální komunikaci a strategii Ubisofu.

Ve videu sledujeme cestu Basima, jednoho z nejvšestrannějších a nejvynalézavějších asasínů v historii série. Povšimnout si máme novinky v podobě Assassin’s Focus. Ten Basimovi umožňuje označit a zavraždit několik cílů za sebou. Spolehnout se budete moci také na klasické asasínské nástroje, jako jsou vrhací nože a kouřové bomby. K dispozici bude také zbrusu nová parkourová složka, Pole Vault.

„V akci můžete vidět Basimův osobitý herní styl a vzrušující asasínské hřiště, které našemu hrdinovi poskytuje město Bagdád. Basim, který zůstává věrný svému výcviku, obecně upřednostňuje tiché pohyby a diskrétní přístup k lovu a zasahování svých cílů,“ uvádí dále Hayet s tím, že mise bude možné plnit různými možnostmi.

Gameplay trailer nás seznamuje také s novým členem, Fuladhem. Fuladh je Rafiq a Orlí mistr Skrytých. Spolu s Mistrem Roshanem, jehož hlas provází Basima celým trailerem, je další důležitou postavou na Basimově cestě za Skrytými. Klidný, uctivý a přímý Fuladh svou moudrostí občas zastrašuje nováčky, ale skrývá v sobě dobrý smysl pro humor.

Assassin’s Creed Mirage vyjde 12. 10. letošního roku na PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S a Xbox One.