Jak se zdá, tvůrci série Serious Sam z chorvatského Croteamu se zase rozhodli, že potrápí naše mozkové závity. Logický hit The Talos Principle je totiž zpět díky plnohodnotnému druhému dílu, který byl odhalen během akce PlayStation Showcase 2023. Přesto nepřekvapivě míří nejen na PlayStation 5, ale také na PC a Xbox Series X|S.

The Talos Principle 2 hodlá výrazným způsobem rozšířit koncept úspěšného originálu z roku 2014, a to prostřednictvím většího množství pokročilých puzzlů, nových mechanik hádanek, bohatšího příběhu, více tajemství k objevení a dosud největšího, nejdivnějšího světa, jaký v Croteamu kdy vytvořili. A protože mají chorvatští tvůrci na kontě původní The Talos Principle i sérii Serious Sam, tedy víc než dost projektů s divnými světy, tak jsme vážně zvědaví, co předvedou tentokrát.

„Narodili jste se do nového světa, ve kterém biologičtí lidé vymírají, ale lidská kultura přežívá ve městě robotů, a jednoho dne zjistíte, že jste se ocitli ve víru šokujícího dobrodružství odehrávajícího se v prostředí tajemné megastavby, ve které jsou ukryty neuvěřitelné schopnosti. Čím více objevíte, tím více budete konfrontováni s otázkami o podstatě kosmu a smyslu civilizace. Nesplněný slib lepších zítřků, víra v rozum či rezignace na lidstvo jako takové – volby, které učiníte, a strany, které si vyberete, rozhodnou o dalším běhu událostí,“ dočteme se na Steamu. Nutno ale podotknout, že i když je produktová stránka hry celá přeložená do češtiny, na oficiální českou lokalizaci podle všeho nedojde.

The Talos Principle 2 vyjde ještě během roku 2023 ve verzi pro PC, Xbox Series X|S a PlayStation 5. O vydání se postará společnost Devolver Digital.