Před dnešními prezentacemi Koch Media Showcase a IGN USA Live Expo se uskutečnila menší konference Tribeca Games Spotlight. Prostor dostaly nezávislé hry, zejména pohádkové akční dobrodružství Kena: Bridge of Spirits, zajímavě vypadající Sable pro fanoušky Journey či netradiční adventura 12 Minutes.

Přečtěte si také: VELKÝ souhrn z celé E3 2021 - Oznámení, videa, novinky

POHÁDKOVÁ KENA: BRIDGE OF SPIRITS

Pohádkové dobrodružství Kena: Bridge of Spirits se záchranou světa a bojem proti různým nepřátelům se ukázalo v novém gameplay traileru. Studio Ember Lab nás zavedlo do zákulisí příprav a ukázalo, co od této akční adventury můžeme čekat.

Viděli jsme řešení hádanek, průzkum zajímavého světa, boj, nahrávání netypického soundtracku a pěkně zpracované filmečky, které by si klidně někdo mohl splést s animovaným filmem.

Boj, zejména proti bossům, by neměl být příliš těžký, ale ani příliš jednoduchý. Bude vyžadovat, aby Kena využila všechny své schopnosti k poražení silných nepřítel. Při řešení hádanek se zase budou hodit malí společníci.

„Nech se pohltit příběhem akcí nabitého dobrodružství, které se odehrává v okouzlujícím světě plném soubojů s rychlým spádem. Vžij se do role Keny, mladé průvodkyně duší, která se vydala na cestu do opuštěné vesnice, aby zde našla posvátnou horskou svatyni. Dej dohromady a neustále rozšiřuj svůj tým drobných duší zvaných Rot, jejichž úkolem je vyvažovat rovnováhu rozkládáním tlejících prvků. Rozvíjej schopnosti svých společníků, vymýšlej nové způsoby manipulace s prostředím a odhaluj tajemství zapomenuté komunity ukryté v zarostlém lese, kde bloudí uvězněné duše,“ lákají na hru tvůrci.

Kena: Bridge of Spirits vyjde 24. 8. letošního roku na PC (přes Epic Games Store), PlayStation 5 a PlayStation 4.

KLASICKÝ SURVIVAL HOROR SIGNALIS

Signalis je klasický survival horor. Vývojáři tvrdí, že má jedinečnou estetiku a je naplněn melancholickým tajemstvím, které budete vyšetřovat, řešit hádanky, bojovat s nočními můrami a procházet dystopickými surrealistickými retrotechnickými světy v roli Elster, techničky, jež pátrá po svých ztracených snech.

Hra vyjde na PC.

JIŽANSKÁ POINT AND CLICK ADVENTURA NORCO

Norco je nezávislá point and click adventura, v níž hráči prozkoumají industriální bažiny a chátrající předměstí jižní Louisiany. Po smrti vaší matky se ztratil váš bratr Blake. V naději, že ho najdete, musíte sledovat uprchlého bezpečnostního kyborga skrz rafinerie, nákupní centra a odvodňovací příkopy předměstí New Orleans.

HOD KOSTKOU ROZHODNE O BUDOUCNOSTI ČLOVĚKA V LOST IN RANDOM

Další hrou bylo Lost in Random od studia Zoink! a EA Originals. Jedná se o akční fantasy adventuru, jež kombinuje strategii a akci. Hra zkoumá pojem náhody a je zasazena do nádherně temného a živoucího světa. Ten představuje temné království Random, kde o budoucnosti každého občana rozhoduje hod kostkou.

„Necháte se porazit osudem, nebo přijmete chaos a naučíte se ho využívat ve svůj prospěch? Vydejte se na cestu s Even a jejím pomocníkem Diceym, abyste si zahráli s nepřízní osudu a zlomili prokletí Randomu,“ láká tisková zpráva.

Lost in Random vyjde v letošním roce pro PC, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch.

HAROLD HALIBUT

Harold Halibut je ručně vytvořená příběhová hra o přátelství a životě na vesmírné lodi o velikosti města ponořeného v mimozemském oceánu. Hrát budete za Harolda, mladého laboratorního asistenta vedoucí vědkyně lodi Jeanne Mareauxové. Zatímco většina obyvatel lodi se smířila s životem na palubě, Mareauxová stále neúnavně pracuje na tom, aby našla způsob, jak by loď opustila planetu a našla nový, sušší domov.

Harold Halibut je v plánu pro Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One a PC.

SABLE POTĚŠÍ FANOUŠKY JOURNEY

Sable vás zve na jedinečnou a nezapomenutelnou cestu, při které se naučíte se Sable plachtit; je to její zkouška dospělosti, která ji zavede do rozlehlých pouští a úchvatných krajů, dokonce i k pozůstatkům vesmírných lodí a prastarých divů světa.

Sable je jedna z více než 40 her, kterou si budete moci prostřednictvím demoverze zahrát na Xboxu One a Xboxu Series X/S od 15. do 21. 6. Více jsme psali zde.

Sable vyjde v letošním roce na PlayStation 4, PC, Xbox One, macOS, Mac OS, Xbox Series X a Series S.

CO SE MŮŽE STÁT ZA 12 MINUT?

Po delší době se nám ukázala také narativní adventura Twelve Minutes, v níž se podíváme na život páru během dvanácti vteřin. Co všechno se za tuto dobu může stát? Nechybí radost, vztek ani drama.

Twelve Minutes by mělo vyjít v průběhu letošního roku, a to na PC, Xbox One a Xbox Series X/S.

MLADÝM ZLODĚJEM VE HŘE The Big Con

V The Big Con se vydáte na cestu napříč Amerikou 90. let jako mladistvý podvodník na útěku. Čeká vás komediální dobrodružství plné zločinu, kde si sami vyberete, co budete mít na sobě, komu vyberete kapsy...

The Big Con vyjde v létě na PC a Xbox One.