Billbil-kun z fóra Dealabs měl opět pravdu. 23. 12. informoval o hrách, které Sony v lednu nabídne předplatitelům PlayStation Plus Essential (i Extra a Premium). Společnost je nyní potvrdila.

V rámci PS Plus se v lednu můžete těšit na akční adventuru Star Wars Jedi: Fallen Order (ve verzi pro PS5/PS4), postapokalyptickou onlinovku Fallout 76 (PS4) a příběhový Metroidvania titul Axiom Verge 2 (PS5/PS4).

Hry budou dostupné od 3. 1. do 6. 2. 2023. Do té doby nadále platí prosincová nabídka: Mass Effect Legendary Edition (PS4), Biomutant (PS5/PS4) a Divine Knockout: Founder’s Edition (PS5/PS4).

Star Wars Jedi: Fallen Order je dostupný také v EA Play.

Ve Star Wars Jedi: Fallen Order se stanete posledním padawanem Jediů, budete bojovat s inkvizitory Impéria a za pomoci několika posledních přátel se snažit obnovit legendární řád. Nejprve je ale potřeba dokončit výcvik Jediů. Postupně se budete zdokonalovat v soubojích se světelným mečem a užijete si různorodé prostředí galaxie, včetně prastarých lesů, strašidelných džunglí, pustých hor a mnoha dalších biomů.

V době spuštění se na Fallout 76 hodně nadávalo. Po více než dvou letech jde ale o slušnou masivně multiplayerovou akci, která se odehrává ve světě 25 let po svržení bomb. Spolu s ostatními obyvateli krytu se vydáváte do postnukleární Ameriky. Hrát můžete sólo nebo ve skupině a zkoumat, budovat i vítězit nad největšími hrozbami pustiny. Děj rozšiřuje příběh série Fallout.

Axiom Verge 2 je Metroidvanie od nezávislého studia Thomas Happ Games LLC, která rozšiřuje známý svět o zcela nové postavy, schopnosti a hratelnost. Indra, miliardářka stojící za celosvětovým konglomerátem Globe 3, se vydává na Antarktidu, aby vyšetřila zmizení své dcery, ale nakonec se ocitá ve zcela jiné realitě, infikované parazitickými stroji, které jí pomáhají i matou. Kde se nachází? Kdo je tajemná osoba, která ji pobízí z druhého konce počítačového terminálu? Za úkol máte prozkoumat alternativní svět podobný Zemi, jenž je plný ruin, starobylé, technologicky vyspělé civilizace.