Z oznámení hry Sonic Superstars na Summer Game Festu měli radost všichni, kteří touží po dobrodružství starého dobrého modrého ježka. Sega jejich přání vyslechla a po Sonic Frontiers se vrací k 2D stylu. I když Sonic Superstart kombinuje tradičních hratelnost prvních dvourozměrných dílů s 3D grafikou. Výsledkem je 2,5D plošinovka s cílem překazit nový plán doktora Eggmana.

Těšit se můžeme na různé hratelné postavy. Potvrzen je pochopitelně Sonic, Tails, Knuckles či Amy Rose. Každý hrdina/hrdinka bude mít speciální schopnosti, které zpestří hratelnost. Dále je potvrzena lokální kooperace až pro čtyři hráče

Nejčerstvější informací je dodatečný balíček ve spolupráci s Legem, kdy se Sonic, Dr. Eggman a nejspíš i další promění v kostičky. Alespoň tak to ukázal krátký trailer (nahoře), jenž láká na předobjednávku hry. Vypadá to, že jde o pre-order bonus.

Spolupráce je rozsáhlejší a díky ní se má 1. 8. na trh dostat nová Lego sada. Má 615 dílků.

Společnost Sega slíbila vydat Sonic Superstars koncem letošního roku na PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S a Nintendo Switch. Dle Amazonu se hry dočkáme 17. 10. Mimochodem, o tři dny později má vyjít Super Mario Bros. Wonder exkluzivně na Nintendo Switch.