Nintendo překvapilo novým directem, na kterém ukázalo nadcházející hry a oznámilo několik nových titulů. Jedno je jisté, majitelé Switche se nebudou nudit. Posuďte sami.

Metal Gear Solid: Master Collection Vol. 1 v říjnu

Konami využilo Nintendo Direct k tomu, aby oznámilo, že Metal Gear Solid: Master Collection Vol. 1 vyjde 24. 10. letošního roku na Switch. Později v tiskové zprávě společnost dodala, že ve stejný den budou remastery dostupné také pro Xbox Series X/S, PlayStation 5 a PC.

Kolekce obsahuje pět her: Metal Gear, Metal Gear 2: Solid Snake, Metal Gear Solid (včetně VR misí/speciálních misí),, Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty (verze HD Collection) a Metal Gear Solid 3: Snake Eater (verze HD Collection).

„Infiltrujte nepřátelské pevnosti po celém světě, plňte mise v utajení a zažijte napínavý filmový příběh série Metal Gear,“ dodává tisková zpráva.

DVĚ DLC PRO Pokémon Scarlet a Pokémon Violet

Hity Pokémon Scarlet a Pokémon Violet lákají hráče na nové dobrodružství ve formě dvou placených rozšíření The Hidden Treasure of Area Zero. První část nazvaná The Teal Mask dorazí během podzimu, zatímco na The Indigo Disk si počkáme do zimy.

The Teal Mask se bude odehrávat ve festivalové oblasti na venkově a The Indigo Disk ve zcela nové lokaci, jejíž součástí je futuristická akademii. V traileru si obě oblasti můžete prohlédnout:

V PIKMIN 4 BUDETE HRÁT I V NOCI

Noční mise, svítící Pikmini a dalšími novinkami se pochlubí hra Pikmin 4, jež si to na Switch zamíří už 21. 7. Dlouho očekávané pokračování oblíbené strategické série vypadá skvěle a hráči budou potěšeni tím, že budou moci hrát i po setmění. Dříve byli nuceni vrátit se na základnu. Jen musíte počítat s novými hrozbami, naštěstí budou noví Pikminové svítit, aby byl průzkum ve tmě snazší.

Kromě toho Nintendo oznámilo HD remastery Pikmin 1 a 2 pro Switch, které už jsou nyní dostupné.

Everybody 1-2-Switch! v prvním traileru

Pokračování party hry 1-2-Switch nese název Everybody 1-2-Switch a je určeno až pro 100 hráčů, kteří se díky Joy-Conům i chytrým telefonům budou účastnit podivných miniher, ve kterých najdete vše od balónků po mimozemšťany. Cílem bude získat v souboji jeden na jednoho body pro svůj tým. Ten tým, který bude mít nejvíce bodů, tak pochopitelně vyhraje.

Hra vyjde už 30. 6. letošního roku.

GAMEPLAY ZE HRY SONIC SUPERSTARS

Sega ukázala gameplay záběry z 2D hry Sonic Superstars, který potvrzuje lokální kooperaci až pro čtyři hráče a různé hratelné postavy. Titul dorazí koncem letošního roku nejen na Nintendo Switch, nýbrž také na C, PS4, PS5, Xbox One a Xbox Series X/S.

Detective Pikachu Returns už v říjnu

Detektiv Pikachu se vrací, a to doslovně. Společnosti Nintendo a The Pokemon Company konečně ukázaly hru Detective Pikachu Returns, ve které se hrací detektiv milující kávu a jeho lidský parťák Tim. Příběh se bude točit kolem Mewtwoa a začne už 6. 10. tohoto roku na Switchi.

BATMAN: ARKHAM TRILOGY PRO SWITCH

To Warner Bros. láká majitele Switche na podzim letošního roku, kdy dorazí Batman: Arkham Trilogy. Obsahovat bude akční adventury Batman: Arkham Asylum, Batman: Arkham City a Batman: Arkham Knight. Součástí budou také všechna DLC, která dosud pro tyto tři hry vyšla, včetně příběhových DLC a menších balíčků s kostýmy.

SUPER MARIO RPG REMAKE

Jako další si Nintendo připravilo oznámení remaku klasicky z éry SNES. Předělávka Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars pod názvem Super Mario RPG vyjde 17. 11. 2023 na Switch. Trailer ukázal, jak Mario s přáteli bojuje proti novému nepříteli jménem Smithy. Aby uspěli, musejí najít sedm hvězd.

HRA S PRINCEZNOU PEACH A LUIGI’S MANSION: DARK MOON

Princezna Peach bude mít vlastní hru. Bohužel nemáme žádné další informace, nevíme ani název, natož datum vydání. Kromě toho Nintendo oznámilo ještě remasterovanou verzi Luigi’s Mansion: Dark Moon z 3DS. Každopádně by obě hry měly dorazit v roce 2024 na Switch.

SUPER MARIO BROS. WONDER

Další skvělou zprávou od Nintenda je návrat Maria v novém 2,5D dobrodružství v bočního pohledu. V Super Mario Bros. Wonder si máme od 20. 10. tohoto roku na Switchu užít klasickou plošinovku s tunou nových mechanik.

Jednou takovou je, že Mario se může proměnit, například ve slona i ostnatou kouli. Tyto proměny využijeme při zdolání překážek a překonání různých výzev.

Dalšími hratelnými postavami budou Toad, Daisy, Peach, Yoshi a dokonce i Wiggler. Hodně zábavy si potom máme užít v kooperaci pro čtyři hráče.

Vampire Survivors na Switchi s kooperací

Hit Vampire Survivors si to už 17. 8. zamíří na Nintendo Switch, kde nabídne mj. lokální kooperaci pro čtyři hráče. V současné době nevíme, zda se co-op dostane i do dalších verzí. Vampire Survivors už dříve vyšel pro PC, Xbox One, Xbox Series X/S, Android a iOS.

OZNÁMENÍ DRAGON QUEST MONSTERS: THE DARK PRINCE

Na 1. 12. tohoto roku si můžete poznamenat vydání Dragon Quest Monsters: The Dark Prince pro Nintendo Switch.

PERSONA 5 TACTICA

Persona 5 Tactica vyjde 17. 11. pro Xbox One, Xbox Series X/S, PC, Nintendo Switch, PS4 a PS5.

PÁTÁ DLC PRO Mario Kart 8 Deluxe

Pátá vlna dodatečného obsahu pro Mario Kart 8 Deluxe dorazí někdy v létě a stejně jako ty předchozí přidá osm nových tratí rozdělených do dvou pohárů. Mezi nimi bude nový okruh Squeaky Clean Sprint se závodní tratí v koupelně, takže budeme závodit ve vaně plné vody, na záchodě, u stolního ventilátoru a na dalších místech. Také přidá nové postavy: Petey Piranha, Wiggler, a Kamek.

Mario + Rabbids Sparks of Hope: The Last Spark Hunter DLC

Dnes rovněž vyšlo druhé placené rozšíření pro Mario + Rabbids Sparks of Hope. Ubisoft připravil DLC pojmenované The Last Spark Hunter a Mario se svou partou v něm navštíví Melodic Gardens, nový hudební biom ohrožený jedním z Cursových přisluhovačů. Třetí DLC pak nabídne doobrodružství s Raymanem.

WarioWare: Move It!

Nintendo ve WarioWare: Move It! chystá pro hráče řadu neobvyklých výzev. Na více než 200 mikroher se můžete těšit 3. 11.

Star Ocean The Second Story R

Star Ocean The Second Story R je kompletní remake známé a oblíbené hry, vyjde 2. 11. nejen na Switch, ale také na PS5, PS4 a PC.

DALŠÍ TRAILERY