Pokud jste fanoušky střílečky Overwatch a trochu se zajímáte o e-sport, jistě vám neuniklo velké finále Overwatch League 2021. Pro takto velkou událost si Blizzard připravil pár nových trailerů týkajících se dosud nevydaného Overwatch 2. Tyto nové ukázky se týkají dvou známých postav, kterými je omnic (resp. robot) Bastion a hacker Sombra.

Jako první tu máme dvě videa týkající se robota Bastiona. Ten totiž dostal od vývojářů extra péči, jelikož kromě herních změn se také dočkal menšího předělání designu. Bastion má tak nově na hlavě kšiltovku a celkově by se dalo říci, že jeho vzhled je takový více uhlazený.

Tím hlavním je změna schopností, které Bastion využívá k likvidaci svých nepřátel. Vývojáři se rozhodli změnit jeho ultimátní schopnost, která mu umožňovala změnit se v tank, za přivolání artilerie na určité místo na mapě. Mimo to mu byla odstraněna možnost se sám léčit a nově se může, s rychlostí pohybu sníženou o 50 %, pohybovat v Sentry režimu. Střelba z jeho zbraně je o něco pomalejší a přesnější na delší vzdálenost.

Druhá postava, které se dostalo pozornosti, je hacker Sombra. Její vzhled zůstává převážně nepozměněn, ovšem některé schopnosti budou fungovat trošičku jinak. Největší změny se dočkala její hackovací schopnost, která má nově dvě funkce. Jednou z nich může nepřátelům vyřadit všechny schopnosti z provozu na jednu sekundu a tou druhou může odhalit jejich pozici na osm sekund.

Sombra navíc může hackovat, zatímco je schovaná ve stealthu, což je něco, po čem hráči dlouho toužili. Její ultimátní schopnost EMP zůstává v jádru stejná, ovšem bude také dávat nějaké to poškození, které se bude odvíjet od jejich současného množství životů. Útoky z její hlavní zbraně budou dávat větší poškození do hacknutých nepřátel.

Overwatch 2 zatím nemá stanovené datum vydání a je ve vývoji pro PC, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch.