Návrat elitního odstřelovače Karla Fairburna do druhé světové války je stanoven na 26. 5. letošního roku. V tento den vyjde akce Sniper Elite 5 na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One. Ve stejný den bude hra dostupná v předplatném Game Pass pro konzole Xbox a PC.

Na oslavu zveřejnění data vydání byl publikován nový trailer. Ten se zaměřuje na operaci Kraken, jež měla zvrátit průběh druhé světové války ve prospěch nacistů. Hráči v roli Karla Fairburna musejí tuto operaci zastavit. Mimo jiné se setkají se strůjcem plánu Abelardem Möllerem, vrchním velitelem skupiny Osa, kterého je třeba za každou cenu zastavit.

Děj hry se odehrává ve Francii v roce 1944, kdy se Karl přidal k francouzskému odboji. Vývojáři ze studia Rebellion se rozhodli vytvořit prostředí inspirované skutečným světem a slibují, že scénáře nám nabídnou velkou volnost. Využít budeme moci zipline, lezení po stěnách apod.

Zajímavý by měl být také multiplayer. Ten naskakuje na dnešní trend a umožní nám se vžít do německého odstřelovače a napadnout kampaň jiného hráče, případně vy budete tou obětí. Mód připomíná PvP ze střílečky Deathloop. Chybět nebude ani kooperativní režim, v němž můžete do své kampaně pozvat dalšího hráče, aby vám pomohl. Invaze jsou podporovány také v kooperaci, takže více hráčů může spolupracovat a pokusit se zlikvidovat odstřelovače Osy dříve, než se to stane jim. Odstřelovači Osy, kteří úspěšní zlikvidují své cíle, získají bonusy, včetně zbraní, předmětů a skinů. Stejné bonusy v případě úspěšného ubránění získají také spojenečtí odstřelovači.

Hráč Osy ovšem může využít AI vojáky, kteří mu pomohou najít spojeneckého snipera. Ukážou mu poslední známou polohu nepřítele na mapě. On jim poté může přikázat, aby byli ostražití. Spojenečtí odstřelovači se mezitím mohou napojit na invazní telefony na mapě a zjistit poslední polohu nepřátelského odstřelovače, případně odstřelovačů. Ale pozor, telefony mohou být nastražené a jejich příliš časté použití odhalí odstřelovači Osy jejich vlastní polohu.

PŘEDOBJEDNÁVKOVÉ BONUSY A EDICE DELUXE

Ti, kteří si Sniper Elite 5 předobjednají, tak budou mít možnost opět eliminovat Hitlera. V Rebellionu připravili bonusovou misi Wolf Mountain, v níž je cílem infiltrovat Hitlerovou útočiště na horském statku v bavorských Alpách, kde se to hemží po zuby ozbrojenými bodyguardy. „Pro ostražité snipery je tam ukryta i spousta sběratelských předmětů. Vaším úkolem bude odzbrojit vůdce co nejnápaditějším způsobem,“ dodávají tvůrci.

Jako další bonus obdrží zájemci, kteří si hru předobjednají, pistoli P.1938 Suppressed, která vychází z experimentálního prototypu speciálních jednotek.

Chybět nebude ani Deluxe edice. Ta zahrne Season Pass, tedy dvě nové mise kampaně, dva balíčky skinů zbraní, dva balíčky postav a šest balíčků zbraní.