Šetření se čerstvě dotklo NetherRealm Studios. U tvůrců krvavé bojové série Mortal Kombat měl být rozpuštěn jeden celý tým. Nasvědčují tomu zprávy od samotných propuštěných.

Zcela rozpuštěn měl být mobilní tým. Ten měl na starost Mortal Kombat Mobile, Injustice 2 a Mortal Kombat Onslaught. O práci přišla například Elizabeth Ramirez, jež v NetherRealm pracovala zhruba deset let, nebo softwarový inženýr Antonio De Francesco.

Společnosti NetherRealm a Warner Bros. Discovery se k propouštění zatím nevyjádřily. Podle neoficiálních informací serveru Insider-Gaming mělo dostat vyhazov nejméně 50 lidí.

Propouštění v herní divizi Warner Bros. Discovery přichází poté, co David Zaslav jako generální ředitel a prezident označil Suicide Squad: Kill the Justice League za zklamání, které má negativní dopad na finance celé firmy. V té době Zaslav plánoval přehodnotit vydavatelskou strategii a případně vyvodit změny v přístupu ve vývoji her. S ohledem na tato slova se očekávají větší rošády v Rocksteady Studios, kde Suicide Squad vzniklo.

Připomeňme, že letos videoherní společnosti pokračují v propouštění. Za celý rok 2023 přišlo o práci 10 500 lidí. Letos je to už více než 10 800 lidí.