Restart Saints Row se sice snaží omezit superhrdinské prvky čtvrtého dílu a nebýt tak divoký jako předešlé díly série, zároveň se ale nebere příliš vážně a nabídne šílené možnosti v přizpůsobení všeho.

Vývojáři chtějí hráčům dát do rukou nejrozsáhlejší a nejrozmanitější systém přizpůsobení, aby si mohli vytvořit jedinečného hrdinu, upravit si vozidlo a zbraně a zařídit si hlavní velitelství podle svého. Jediným limitem má být vaše vlastní představivost.

Začneme u postavy. Určit můžete barvu pleti, barvu obočí, vybrat si vícebarevný účes a libovolně měnit tělo hrdiny nebo hrdinky. Poprvé v sérii bude možné určit, jak moc budou vidět žíly nebo obrysy svalů. Další novinkou je asymetrické tvarování obličeje. Jednu polovinu obličeje lze tvarovat jinak než druhou. Pochopitelně nechybí tetování, které můžete umístit na pět různých míst. A pokud chcete jít do extrému, tak můžete změnit kůži na jiný materiál a vytvořit si třeba mimozemšťana.

Třetí novinkou je oblékání ve vrstvách, kdy stačí navštívit příslušný obchod a koupit si třeba tričko a mikinu zvlášť, aby k sobě vše hezky ladilo. Kalhoty, pokrývky hlavy nebo dokonce ponožky můžete přizpůsobit nejen barevně, ale i materiálově.

U postav je zajímavá ještě jedna věc. Na rozdíl od jiných titulů budou emoty trvale ovlivňovat pohyby vašeho hrdiny, dokud nebudou deaktivovány. Vaše alter ego můžete kupříkladu chodit ve stylu Looney Tunes.

U úprav vozidel se můžete těšit na ještě více různých dílů a doplňků. Opět nejde pouze o vizuální stránku, na své automobily si můžete připevnit například hroty, které propíchnou pneumatiky jiných aut, nebo katapult, jenž vás ze sedadla řidiče vystřelí do vzduchu, kde můžete zase využít wingsuit.

Co se zbraní týče, tak prakticky každá část může být natřena odlišnou barvou. To jsou takové maličkosti, ale co může potěšit více hráčů, tak je úprava jednotlivých modelů. Co byste řekli na to, že z obyčejného raketometu uděláte raketomet ukrytý v pouzdře na kytaru?

V neposlední řadě je tady úprava základny Svatých, kde můžete měnit i vzhled a barvu oblečení všech členů a jejich aut.

Jak se vám tyhle možnosti líbí? Saints Row vyjde 23. 8. 2022 na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One. Ve hře budou české titulky.