Japonské vývojářské studio Tango Gameworks opouští zakladatel a generální ředitel Shinji Mikami. Jeden z otců série Resident Evil založil firmu v roce 2010 a téhož roku ji koupil ZeniMax Media s Bethesdou. Ve spolupráci potom vznikl survival horor The Evil Within vydaný v roce 2014, pokračování vydané v roce 2017, akce Ghostwire: Tokyo vydaná v roce 2022 a nejnovější hit v podobě rytmické akce Hi-Fi Rush.

Mikami byl vedoucím vývoje The Evil Within a u dalších tří projektů působil jako výkonný producent. O odchodu informoval zaměstnance Todd Vaughn, senior viceprezident Bethesda Softworks.

Důvody, proč Mikami odchází, v e-mailu uvedeny nejsou. Možná to ale souvisí se změnou směru studia Tango Gameworks, když Hi-Fi Rush je jejich dosud nejúspěšnějším projektem.

Očekává se, že sedmapadesátiletý Mikami ještě do důchodu nepůjde. Na informace o jeho budoucnosti si ale musíme ještě počkat. Nejspíš povede nový tým v Japonsku a vrátí se k survival hororům.

AKTUALIZACE:

Bethesda dnes odpoledne potvrdila ochod Mikamiho. Ze studia Tango Gameworks odejde v následujících měsících.

„Děkujeme mu za jeho práci kreativního lídra a podporujícího mentora mladých vývojářů na hrách The Evil Within, Ghostwire: Tokyo a samozřejmě Hi-Fi RUSH. Mikamimu přejeme vše dobré do budoucna a těšíme se na to, co čeká talentované vývojáře v Tango,“ píše se v oficiální zprávě.

Mikamimu poděkoval také Phil Spencer, šéf herní divize Microsoftu, která vlastní ZeniMax Media s Bethesdou.

Bohužel, ani z jednoho příspěvku jsme se nedozvěděli, proč Mikami odchází.