Připravovaná detektivka se slavným Sherlockem Holmesem se snaží dělat oproti předešlým dílům série od Frogwares spoustu věcí jinak. Sherlock Holmes: Chapter One nás totiž z Londýna vhodí na ostrov uprostřed Středozemního moře, kde se bude mladý, naivní a arogantní Sherlock snažit vyřešit smrt své matky.

Zásadním rozdílem kromě samotného zasazení bude i způsob, jakým se bude k jednotlivým případům přistupovat. Už dříve se vývojáři nechali slyšet, že nás hra bude držet za ručičku naprosto minimálně. To, jak se rozhodneme případy řešit, má být jen na nás. S tím nám mají pomoct i některé nové, případně razantně rozšířené herní mechaniky. Jako jsou například převleky - ty budou hrát velkou roli a musíme sami zjistit, s jakým oblečením dostanete od lidí nejlepší odpovědi.

Tohle všechno má být otestováno v přibližně 12 až 15hodinovém hlavním příběhu a více než 30 vedlejších případech, které mají dohromady dát něco přes 40 hodin herního času.

Vydání Sherlock Holmes: Chapter One je aktuálně naplánováno na PC, PS4, PS5, Xbox One a Xbox Series X/S v průběhu příštího roku.