Koncem minulého měsíce se nám oficiálně představil nový díl z detektivní série o Sherlocku Holmesovi od vývojářů z Frogwares. Sherlock Holmes: Chapter One má nabídnout pohled na začátky tohoto slavného detektiva - na doby, než se setkal s Johnem Watsonem nebo Jimem Moriartym.

V této verzi Sherlock vyrůstal na jednom z ostrovů ve Středozemním moř,i než odjel do Anglie, nyní se vrací, aby vyřešil záhadnou smrt své matky. Už se ale „doma” cítí jako cizinec a vyšetřování bude o to těžší.

V novém videu vydaném na Future Games Show nám hru o něco málo více představil Sergey Oganesyan, producent a komunitní manažer Frogwares.

Přečtěte si také: V nové detektivce bude Sherlock Holmes mladý, arogantní a naivní

Ten se nechal slyšet, že celá hra bude oproti jejich dřívějším pokusům mnohem otevřenější. Otevřenější nejen co se týče možností, ale také co se týče počtu selhání. Hra se totiž bude odehrávat zcela v otevřeném světě a má nabídnout minimální vodění za ručičku.

Zároveň hra nabídne tzv. „Global Investigations”. Budeme mít mnohem větší možnosti, jak interagovat s našim prostředím. Jako příklad byli uvedeni kolemjdoucí, kterých se nyní můžeme ptát na cestu nebo je označit za podezřelého. K úspěšnému vyšetřování ale také budete potřebovat správné převleky a dedukce. Stejně jako v předchozích dílech, i nyní budete moci něco špatně vydedukovat, což může vést k tomu, abyste skutečného pachatele nikdy nenašli.

Sherlock Holmes: Chapter One vyjde v příštím roce na PC, PS4, Xbox One, PlayStation 5 a Xbox Series X. Ve hře budou přítomny české titulky.