Zajímavá 2D akce Trek to Yomi by se dala popsat jako menší verze PlayStationu hitu Ghost of Tsushima. A to nejen zasazením do podobného prostředí, ale také soubojovým systémem. Na ten se zaměřil nový minutu dlouhý gameplay trailer. Jak si sami můžete úplně nahoře ověřit, důležité bude nejen útočit, nýbrž se také obránit. Kromě katany bude hlavní hrdina při boji využívat luk a dělo. Při soubojích s přesilou, případně s obrovskými protivníky se bude hodit také prostředí.

Černobílý vizuál dle mého hře sluší a přibližuje ji klasickým samurajským filmům. Trek to Yomi sleduje příběh mladého šermíře Hirokiho během jeho boje proti silám zla. Prožijete jeho hrdinský návrat, aby naplnil svůj slib a zachránil lid, k jehož ochraně se zavázal umírajícímu mistrovi. Hiroki musí chránit své město a lidi, které miluje, přes všemi hrozbami. Osamělý samuraj vázaný povinností se tak tváří v tvář tragédii vydává na cestu za hranice života a smrti, aby se postavil sám sobě a rozhodl, jakou cestou se vydá. Během této výpravy se utká se zákeřnými šermíři i nadpřirozenými bytostmi.

Za projekt je zodpovědné polské studio Flying Wild Hog, které naposledy vytvořilo Shadow Warrior 3. Na Trek to Yomi se můžete těšit během jara letošního roku ve verzích pro PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S a Xbox One. Předplatitelé Game Passu si titul po vydání zahrají v rámci předplatného.

OBRÁZKY