Ačkoliv tomu možná někteří fanoušci těžko uvěří, S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl má vyjít už za několik měsíců, konkrétně na konci dubna/apríla 2022. Samozřejmě pokud nedojde k odkladu. Marketing proto začíná nabírat na obrátkách, díky čemuž se hře může ve svém nejnovějším čísle věnovat i časopis PC Gamer. A tak tu máme nový obrázek stalkera s artefaktem v rukou nebo hrst čerstvých screenshotů.

Screenshoty znovu potvrzují, že S.T.A.L.K.E.R. 2 má být po vizuální stránce velmi působivou hrou. Spíš než samotná úroveň grafiky vytvořené v Unreal 5 Enginu však zaujme to, co přesně lze na screenshotech vidět. A to různé lokace Zóny, které musí každému fanouškovi série připadat jako domov. Rozpadlé budovy, vraky vozidel, svým způsobem nedotčená příroda, vliv anomálií... tohle je zkrátka Zóna, jak ji známe.

Díky obrázkům se navíc potvrdil návrat dalších klasických mutantů. Předchozí obrazové materiály potvrdily návrat ikonického Bloodsuckera/Upíra a nyní je zjevné, že se znovu střetneme se slepými psy i s o poznání nebezpečnějšími a záhadnějšími Controllery. Obzvlášť screenshot z temné chodby podzemního komplexu, na jejímž konci čeká Controller, vypadá, jako kdyby pocházel spíš z remaku prvního dílu s podtitulem Shadow of Chernobyl než z plnohodnotného pokračování. Nejeden veterán si určitě dobře pamatuje podobně laděný střet s tímto mutantem při úprku z podzemí komplexu Agroprom.

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl vychází 28. dubna/apríla 2022 ve verzi pro PC (Steam, Epic Games Store) a Xbox Series X|S. Hra bude dostupná s českými titulky na všech platformách.