Po úspěšné kampani na Kickstarteru, kde polské studio Jutsu Games na Rustler vybralo 38 117 kanadských dolarů, následuje druhá část. Ta je ve znamení vydání bezplatného prologu, aby si každý mohl takzvané GTA ze středověku vyzkoušet.

Prolog je mimo hlavní příběh a jde o nezávislý krátký děj se specifickým začátkem a koncem. Hráči se v něm vžijí do chudého rolníka, který jim ukáže smysl a způsob života hlavního hrdiny. Ten musí být dostatečně kreativní, aby v tomhle světě uspěl. Očekávat máme absurdní příběh, náročný boj, historické nepřesnosti, odkazy na popkulturu, rychlé koně a možnost hodit po někom koňský trus.

Prolog nemáme brát jako demo. Jeho součástí jsou první tři mise, pár miniher a volné hraní. Vývojáři tvrdí, že prolog vás připraví na boj. A máte zkusit si všimnout všech odkazů na popkulturu.

Bezplatný prolog Rustleru najdete na Steamu pod názvem Rustler: Prologue. Váš počítač by měl být vybaven alespoň operačním systémem Windows 7 64bit verze, procesorem Intel Core i5, 8 GB RAM a grafickou kartou Nvidia GTX 1060. Na pevném disku si připravte 3 GB volného místa.

Plná verze hry nemá stanovené datum vydání, víme ale, že vyjde na PC.