Dobré ráno. Z Xboxu už nelze sdílet na Twitter. Ubisoft přidá další hry na Steam. Střílečka XDefiant kvůli problémům prodlužuje betu. Blíží se oznámení F1 23. Pre-load Star Wars Jedi: Survivor.

- Cliff Bleszinski veřejně apeluje na Nexon, aby vrátil zpět arénovou střílečku Lawbreakers. Hru vytvořil tenhle legendární tvůrce v dnes zaniklém studiu Boss Key Production a ve spolupráci s Nexonem ji spustil v létě 2017 pro PC a PS4. Navzdory pozitivním recenzím se ale nedokázala prosadit a o rok později byly servery vypnuty. Autor Gears of War by teď chtěl Lawbreakers vzkřísit, ale práva vlastní Nexon.

- Z Xboxu a Windows Game Baru už nefunguje sdílení herních klipů na Twitter. Pravděpodobně je to kvůli změnám rozhraní Twitteru. Může to ale být i v návaznosti na novou politiku Twitteru, kdy společnostem účtuje poplatek 42 000 dolarů za přístup k API. Microsoft uživatelům doporučuje ke sdílení klipů na Twitter využívat přímo mobilní aplikaci Xboxu.

- Hry Tiny Tina's Wonderlands a Star Ocean: The Divine Force zbaveny neoblíbené protipirátské ochrany Denuvo. Před několika dny o Denuvo přišel i titul New Tales from the Borderlands.

- Nabídka Ubisoftu na Steamu bude rozšířena. Francouzská společnost nabídne Far Cry 6, Riders Republic, Rainbow Six Extraction a Monopoly Madness. Hry budou do obchodu Valve přidány v těchto termínech: 11. 5., 8. 6., 15. 6. a 22. 6. Od prosince loňského roku vrací Ubisoft své hry postupně na Steam, začal s Assassin's Creed Valhalla, Anno 1800 a Roller Champions. Hráčům ale vadí, že na Steamu hry neobsahují achievementy.

- Vcelku nevinná zmínka o Grand Theft Auto 6 způsobila poprask na internetu. Fanoušci gangsterské série se snaží zjistit více od Gerarda Williamse. Tenhle tvůrce obsahu a herní novinář zveřejnil fotografii, kde stojí vedle Strausse Zelnicka, generálního ředitele Take-Two Interactive (vlastní studio Rockstar Games), a v textu dodal, že GTA 6 bude něco nezapomenutelného. Je možné, že viděl (nebo dokonce hrál) očekávanou hru, ale smlouva o mlčenlivosti mu nedovoluje prozradit více? Možná už tímhle tweetem porušil NDA... Nebo je to všechno domluvené a Rockstar takhle buduje hype.

- Kvůli problémům byla uzavřená beta střílečky XDefiant prodloužena o 48 hodin, servery se vypnou v úterý v 8 ráno našeho času. Ubisoft hlásí, že do testu se zapojil více než milion hráčů.

- Předběžné stažení Star Wars Jedi: Survivor bude možné od zítřejšího rána (25. 4.). Na konzolích Xbox Series X/S a PS5 se pre-load aktivuje v šest ráno našeho času, zatímco v EA App a Steamu to bude o hodinu dřív.

- V následujících dnech má být oznámena F1 23. Codemasters a Electronic Arts mají vydání plánovat na období mezi 13. a 20. 6. a v nabídce bude standardní a deluxe edice. Tvrdí to známý leaker billbil_kun. Před časem začalo uzavřené testování bety.

- Společnost Atari (nejde o stejnou firmu, která položila základy videoherního světa) koupila práva na více než stovku her pro PC a konzole, které vyšly v 80. a 90. letech od Accolade, Infogrames a Microprose. Kompletní seznam bohužel zveřejněn nebyl, ale v tom neúplném se uvádí Bubsy, Hardball, Demolition Racer, 1942: Pacific Air War, F-117A nebo F-14. V Atari chtějí pokračovat v rozšiřování digitální a fyzické distribuce klasických titulů, ve vývoji nových her na základě licencí a v průzkumu nových možností spolupráce.

- Techland, který vytvořil první Dead Island, pogratuloval Deep Silveru k uvedení Dead Island 2. Hráči pod tweetem prosí o crossover mezi Dead Island 2 a Dying Light 2.