Dost hráčů pochybuje, že na podzim vyjde Spider-Mana 2, když Sony o očekávaném pokračování pavoučího muže mlčí a marketingová kampaň je nulová. Vždyť hru jsme naposledy viděli při oznámení, a to bylo v září 2021. Do stejného dne se datují i poslední oficiální informace. Nemůže se tak nikdo divit mírné nervozitě v táboře příznivců PlayStationu, kteří by už konečně chtěli Marvel’s Spider-Man 2 vidět.

Bohužel v Insomniac Games ještě nejsou připraveni PS5 exkluzivitu ukázat a prostřednictvím kulinářské metafory prosí o více trpělivosti: „Protože jsme v kuchyni. Voní to tady dobře, ale prosíme vás, abyste byli ještě trochu trpěliví.“

Určitě to znáte, připravujete jídlo, a to těsně před doděláním začne krásně vonět. Třeba popcorn. Z toho pohledu lze usuzovat, že vývoj Marvel’s Spider-Man 2 se blíží ke svému konci a stihne vyjít na podzim tohoto roku. Insideři často zmiňují září, které potvrdil i dabér Venoma Tony Todd na Twitteru. Tweet později smazal. V září vyšel také předchozí díl z roku 2018.

Optimismus do žil fanouškům nyní vlil další herec. Yuri Lowenthal, který ve Spider-Manech od Insimniac Games hraje Petera Parkera, na Redditu potvrdil, že dokončil všechny práce související se snímáním pohybu (motion capture) a dabingem pro Marvel’s Spider-Man 2. Bohužel už nespecifikoval, kdy přesně se tak stalo.

Stále častěji se mluví také o tom, že Sony před červnovým Summer Game Festem uspořádá vlastní velkou prezentaci, takzvanou PlayStation Showcase, kde ukáže spoustu svých připravovaných her. Novinář Jeff Grubb v nedávné epizodě svého podcastu na Giant Bomb uvedl, že PlayStation Showcase se pravděpodobně uskuteční v květnu, i když je možný její přesun na začátek června. Dle dřívějších slov Grubba máme čekat masivní akci, která odstartuje druhou fází PS5.