Březnové akční RPG Wo Long: Fallen Dynasty si od recenzentů i hráčů odneslo pěkná hodnocení, a to zejména díky unikátnímu soubojovému systému. I přes všechny klady se ale fantasy titul, zasazený do období Tří království v Číně, potýkal s určitými problémy, jež souvisely primárně s optimalizací. Nejvíc zasaženi přitom byli hráči na PC, kterým již sice vývojáři dodali nespočet oprav, ale stále hra nedospěla do fáze, kdy by šlo říct, že je perfektní. Na dalších zlepšeních se ale intenzivně pracuje.

K hráčům promluvil sám režisér a producent hry Masakazu Hirayama, který se za všechny nedostatky způsobené zhoršenou optimalizací omlouvá. Ujišťuje také, že si vývojářský tým vzal k srdci všechnu kritiku a chybová hlášení, zveřejněná napříč sociálními sítěmi nebo centry zákaznické podpory, a opravám chyb byla přiřazena nejvyšší priorita.

„V každé domácnosti však existuje mnoho kombinací PC prostředí, a zatímco náš tým pokračuje v rozšiřování prostředí, kde je hra po spuštění kontrolována, bude trvat nějaký čas, než se problémy zreplikují a řádně opraví. Slibuji, že budeme pokračovat ve vylepšování, abyste mohli hrát s klidným svědomím co nejdříve. Za toto zpoždění se omlouváme,“ vysvětluje Hirayama.

„Ze srdce si vážíme všech, kteří si najdou čas nejen na hraní naší hry, ale také na zasílání komentářů, streamů a screenshotů v naději, že nám pomohou pokračovat ve zlepšování zážitku pro všechny hráče. Abychom naplnili vaše očekávání, náš vývojářský tým je odhodlán ve snaze udělat pro vás hru ještě příjemnější. S tímto vědomím doufám, že můžeme počítat s vaší další podporou hry Wo Long; Fallen Dynasty,“ dodal.

VELKÉ PLÁNY NA ZBYTEK ROKU

Abychom se ale nezabývali pouze stinnou stránkou a chybami, zaměřme se také na řadu pozitivních zpráv. Tvůrci zveřejnili komplexní harmonogram plný nového obsahu, který chtějí uvést v následujících měsících letošního roku. V každém z nich přibude jedna bezplatná aktualizace, nicméně v září a prosinci doručí také obsáhlá DLC.

Nejbližší aktualizace se dočkáme již v srpnu, kdy dorazí nová mise (Boss Rush Part 2) a různá vylepšení.

Měsíc září pak přijde ve znamení nového DLC „Conqueor of Jiangdong“, jehož součástí budou nové mise, zbraně, výbava, nepřátelé a další. Součástí bezplatných novinek bude nový Wizardry spell, kolaborace s temným soulslike RPG Lies of P a výraznější změny, které zasáhnou hlavně rovnováhu.

Říjen nepřinese kromě drobných vylepšení nic, ale to je jen další důvod, proč se těšit na listopadovou kolaboraci s akční sérií Nioh, zasazenou do japonské kultury.

V prosinci se dočkáme třetího placeného DLC, které dostalo název „Upheaval in Jingxiang“. Opět se zaměří na příběhový obsah, nové zbraně a výbavu, další nepřátele apod. Pro všechny hráče pak přibude nový Wizardry spell.