Ačkoliv point-and-click adventura Return to Monkey Island od studia Terrible Toybox vyšla během letošního září/septembra jen na PC, přesněji Windows a Mac, a Nintendo Switch, už dlouho je jasné, že jen u těchto platforem nezůstane. Je to proto sotva několik dnů, co na Steamu vyšla nativní verze pro Linux, zatímco dnes Microsoft odhalil, že už 8. listopadu/novembra bude nový Monkey Island dostupný v rámci Game Passu nejen na PC, ale i na Xboxu. A to přesto, že port pro Xbox tou dobou ještě nebyl oficiálně oznámen.

Podle očekávání však na sebe formální potvrzení příchodu nejnovějšího pirátského dobrodružství Guybrushe Threepwooda na další konzole nenechalo moc dlouho čekat. Ano, konzole, protože 8. 11. dorazí Return to Monkey Island na Xbox Series X|S a také na PlayStation 5. Vydání i v Game Passu samozřejmě nadále platí.

Pokud vás dosud adventura od vývojářů pod vedením známého designéra Rona Gilberta dosud míjela, můžete se výše podívat na trailer, který zveřejnil vydavatel Devolver Digital. Ještě lépe ale uděláte, když si prohlédnete naši nedávnou recenzi. Slibujeme, že spoilery v ní prakticky nezavadíte.

Mimochodem, v souvislosti s nedávným vydáním hry na Linux tvůrci prohlásili, že Return to Monkey Island je aktuálně nejrychleji prodávaným dílem celé pirátské série. Sice přiznávají, že v těch číslech prodejnosti jednotlivých Monkey Islandů mají možná trochu guláš, ale tak to teď prostě je.