Oznámení remasteru kultovní first-person střílečky Quake 2 z roku 1997 se očekává příští týden na QuakeConu 2023, který k tomu přímo vybízí. Bylo by to hezké překvapení, kdyby ho předčasně nevyzradili jiní. Před měsícem byla hra hodnocena v Jižní Koreji (Cvrnda o tom napsal hezky detailní článek) a nyní o ní přináší informace známý billbil-kun.

Do rukou se mu dostaly dokumenty od dalších ratingových agentur, jako jsou ESRB a PEGI. Tyto dokumenty odhalují mimo jiné název, který bude Quake II, bez přidání slova Remastered. V některých dokumentech se používá Enhanced, ale nikoli Remastered.

K oznámení by mělo dojít 10. 8. večer, případně 11. 8. Nasvědčuje tomu informace, že dokument hodnocení ESRB bude zveřejněn 11. 8. Dle spekulací by Bethesda mohla hru oznámit a rovnou vydat.

Co se platforem týče, tak ve stejném dokumentu je uvedeno, že vylepšená verze oblíbené střílečky vyjde na PC, PS5, PS4, Xbox One, Xbox Series X|S a Nintendo Switch. Takže potěšeni budou také majitelé starší generace konzolí a jelikož je Bethesda součástí Microsoftu, tak remasterovaný Quake 2 bude rovněž součástí předplatného Game Pass.