Milovníci starých kolejnicových stříleček si od začátku dubna tohoto roku mohou na Nintendu Switch užívat přepracovanou klasiku v podobě akčního hororu The House of the Dead. Dobrou zprávou je, že na další platformy se hra dostane už příští týden.

The House of the Dead Remake bude od 28. 4. dostupná i pro PC, PlayStation 4, Xbox One a Google Stadia. Prodávat se bude za 24,99 eur.

„Slavná zombie střílečka se vrací v kompletně přepracované podobě. Doktor Roy Curien, odborník na teorii lidského genomu, přijde při pátrání po síle, která by mu umožnila oživovat mrtvé, i o poslední špetku rozumu. Potom, co konečně nalezne řešení, podaří se člence jeho výzkumného týmu Sophie Richardsové kontaktovat s žádostí o pomoc své přátele Thomase Rogana a agenta G z vládní agentury AMS. Jejich úkol je prostý – proklestit si cestu Curienovým sídlem zamořeným hordami zombií, zachránit všechny zaměstnance jeho laboratoře a zastavit samotného šíleného vědce, dokud je ještě čas. Pusťte se proto sami nebo s kamarádem do boje proti zombiím a dalším stvořením z nočních můr v téhle krvavé, ničím nespoutané střílečce z vlastního pohledu,“ uvádí tisková zpráva.

Remake přináší zbrusu novou grafiku, remasterované zvuky, vylepšené herní mechanismy a dodatečné herní režimy. Vývojáři zachovávají věrnost původní hratelnosti, nabízejí více konců i moderní prvky jako fotografický režim, trofeje/achievementy a lokální multiplayer pro dva hráče.