Společnost Nvidia se pochlubila dalšími tituly, které v nadcházejících měsících obdrží ray tracing a její péči, aby si je hráči s novými grafickými kartami GeForce mohli vychutnat plnými doušky.

Žhavou novinkou je akční adventura Star Wars Outlaws od autorů The Division a Avatar: Frontiers of Pandora ze studia Massive Entertainment. První hra z předaleké galaxie s otevřeným světem bude hezčí díky ray-tracingovým efektům. Potvrzena je rovněž podpora DLSS 3 a zahrnutí do knihovny podporovaných titulů GeForce Now.

„Nvidia spolupracuje se společnostmi Ubisoft a Lucasfilm Games, aby hráčům Star Wars Outlaws na PC přinesla nejnovější grafické technologie GeForce RTX. Star Wars Outlaws bude vůbec první hra z tohoto univerza s plně otevřeným světem a její příběh bude zasazen mezi filmy Star Wars: Impérium vrací úder a Star Wars: Návrat Jediho. O realistické světelné efekty se postará ray tracing, plynulou snímkovou frekvenci a dostatečně rychlé reakce hry na ovládání zajistí NVIDIA DLSS 3 a Reflex,“ uvádí společnost v tiskové zprávě.

Podívejte se na nový trailer:

Očekávané akční RPG se souls like prvky Black Myth: Wukong nabídne Ray Reconstruction a Full Ray Tracing (a.k.a. path tracing známý z Cyberpunku 2077), stejně tak DLSS 3.5. Díky tomuto ray tracingu se efekty prostředí a detaily mají dostat na vyšší úroveň.

„Odrazy na vodě odrážejí všechny okolní detaily. Další realističnost dodává vodě kaustika, která přesně vykresluje lom a odraz světla. Fully ray-traced Global Illumination zajišťuje, že osvětlení v interiérech i exteriérech je pixelově dokonalé, ztmavuje oblasti, kde je světlo zakryté nebo kam nedosáhne, a realisticky osvětluje svět odrazem světla. A současně se systémem osvětlení jsou všude vrženy kontaktní zpevňující a změkčující plně ray traced stíny, které vykreslují jak ty nejmenší stíny z listí a oblázků, tak stíny z geometricky bohatých budov, hlavní postavy a gigantických bossů, které je třeba překonat,“ přibližuje změny Nvidia.

Třetí do party je Diablo 4. Akční RPG od Blizzardu se vylepšení o dvojici ray tracingových efektů dočká 26. března/marca. Efekty se budou týkat odrazů a odlesků na brnění, vodě, oknech a mnoha dalších lesklých površích i řady stínů. Hra již od svého uvedení nabízí DLSS 3 přinášející v průměru 2,5x vyšší snímkovou frekvenci ve 4K a NVIDIA Reflex snižující latenci až o 67 %.

V rámci včerejší aktualizace GeForce Now byly do katalogu podporovaných her přidány tyto hry:

  • Hellbreach: Vegas (novinka na Steamu)
  • Deus Ex: Mankind Divided (nově na Epic Games Store)
  • Outcast - A New Beginning (novinka na Steamu)
  • Balatro (Steam)
  • Paranormasight: The Seven Mysteries of Honjo (Steam)
  • Space Engineers (PC Game Pass)
  • Star Ocean: The Second Story R (Steam)
  • Star Ocean: The Second Story R - Demo (Steam)
  • Warhammer 40,000: Boltgun (PC Game Pass)