Kooperativní zombie řezničina Back 4 Blood se ze všeho nejvíc pyšní svou kampaní, v níž budete muset buďto sami a počítačem ovládanými boty, nebo dalšími přáteli projít skrze různorodé mapy až do konce a přežít. Kromě této PvE části se ovšem můžeme těšit i na PvP režim Swarm, v němž se další čtyři hráči ujmou role speciálních „Ridden“ s cílem vás zabít.

Pokud jste hráli Left 4 Dead, tak jste určitě s tímto konceptem více než dobře obeznámeni. Nicméně nové ukázky jasně ukazují, že nepůjde pouze o kopírku toho, co fungovalo dříve. Herní režim Swarm se bude hrát tzv. na nejlepší ze tří kol (jinými slovy stačí vyhrát dvě kola), přičemž každé kolo dojde k obrácení rolí. Přeživší (Cleaners) tak budou poté hrát za nemrtvé (Ridden), a naopak.

Přečtěte si také: VELKÝ souhrn z celé E3 2021 - Oznámení, videa, novinky

A jak to celé funguje? Úkolem přeživších je vydržet co nejdéle naživu. Postupem času na mapě nacházejí vybavení, ať už jde o samotné zbraně (příruční zbraně, brokovnice, samopaly) nebo příslušenství k nim (hledí, tlumiče), a zároveň se zužuje hratelná zóna obdobně jako v každém battle royalu.

Jakmile všichni přeživší zemřou, týmy se otočí a noví přeživší musí přežít minimálně stejně tak dlouho, aby kolo vyhráli.

Postupem času dojde i na různá vylepšování, což je klíčové právě pro roli nemrtvých. Do detailů ohledně vylepšení vývojáři moc nezacházeli, ale zmíněny byly například silnější útoky. Důležitější je spíše výběr vaší postavy. Jak Ridden, tak Cleaners mají své speciální dovednosti nebo perky.

Na straně nemrtvých se můžeme těšit na devět „postav“, mezi kterými je například Reeker s rychlými útoky na blízko, zvracející Retch nebo explodující… No, Exploder. Ze strany přeživších byla blíže představena pouze Mom, která dokáže okamžitě zvednout v louži krve válející se spoluhráče, přidává týmu jeden život navíc a má v inventáři dodatečné místo pro podpůrný předmět.

Celý mód zní rozhodně komplikovaněji a propracovaněji, než se na první pohled zdá a mohlo by jít skutečně o pořádnou zábavu. Dost možná se to dozvíme v otevřené betě, případně až Back 4 Blood vyjde 12. října/októbra letošního roku pro PC, PS4, PS5, Xbox One a Xbox Series X/S.