Nejslavnější herní zpracování známého detektiva Sherlocka Holmese má zřejmě na svědomí nezávislé ukrajinské studio Frogwares. To po menší přestávce, kdy si vývojáři odběhli pracovat na hře The Sinking City, se vrací zpět k snad nejslavnějšímu detektivovi literárního světa, aby nám představili jeho těžké začátky ve hře, která se příhodně nazývá Sherlock Holmes: Chapter One

Ze zpráv od vývojářů jsme již slyšeli spoustu zajímavých věcí. Už teď je jasné, že se novinka od svých předchůdců bude lišit v řadě věcí. Do rukou dostaneme osud mladého naivního a arogantního Sherlocka, jenž se vydá do Středozemního moře řešit vraždu své vlastní matky. Víme také, že nás hra bude vodit za ručičku naprosto minimálně a způsob řešení případů bude čistě na nás. Hlavní příběh má být rozdělen na 5 hlavních úkolů, k tomu však budete moci vyřešit až 30 vedlejších případů. Dosud jsme však neměli možnost vidět záběry přímo z hraní.

Přečtěte si také: Odpovědi na důležité otázky ohledně hry Sherlock Holmes: Chapter One

To vše je však již minulostí, jelikož Frogwares konečně vypustili do světa trailer, složený z gameplay záběrů. Hra postavena na technologii Unreal Engine 4 se viditelně od posledního dílu výrazně graficky posunula. Zahlédnout zde můžete i způsob hledání důkazů a vyšetřování zločinů. Zdá se tak, že grafika určitě nebude něco, co by mělo táhnout očekávané pokračování k zemi. 

Sherlock Holmes: Chapter One vyjde v letošním roce na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One. Steam uvádí české titulky. Očekáváme je i na konzolích.