V roce 2021 na počítače, PlayStation 5 a Xbox Series X vyjde akční adventura The Lord of the Rings: Gollum, která se zaměří na příběh Gluma. Německé studio Daedalic Entertainment svůj příběh založilo na románech spisovatele J. R. R. Tolkiena. Ovšem hlavní postava se nebude podobat Andymu Serkisovi. Vývojáři chtějí na svět přivést vlastní verzi Gluma, která se má zalíbit všem, včetně těch, kteří viděli filmy, případně četli knížky.

Do dnešních dnů jsme o hře akorát slyšeli. Dnes se díky německému magazínu GameStar můžeme podívat na první obrázky. Skutečně vidíme odlišnou podobu Gluma. Prohlédnout si můžeme i prostředí.

Z dřívějších informací víme, že Glum bude mít rozdvojenou osobnost, bude si povídat sám se sebou. Herní designér Martin Wilkes tvrdí, že tuto skutečnost využijí pro odlehčení a současně vám takto může Glum radit a navigovat vás prostředím. Stejně tak nemá být snadné se rozhodnout, zda budete Glumem nebo Smeagolem. Přesto se ale budete muset rozhodnout.

„Nechceme odradit lidi, kteří viděli pouze filmy. Ale zkrátka, náš Glum nevypadá jako Andy Serkis. Začali jsme s člověkem, který se změnil v Gluma a postupně jsme ho vyvinuli. Než ho prsten přetvořil, šlo o něco podobného lidské bytosti. Máme více možností pro vyprávění příběhu než filmy. Je pro nás důležité ukázat různé emoce. Potřebujeme někoho, koho byste mohli téměř milovat, a na druhé straně někoho, koho se opravdu můžete bát. A věřte mi, někdy se bát budete,“ rozpovídal se před časem senior producent Kai Fiebig pro Edge.

Akční adventura ze světa Pána prstenů má být rozdělena do kapitol a v každé kapitole budou dva, tři nebo čtyři konflikty, u nichž se musíte rozhodnout, kým vlastně chcete, aby hlavní hrdina byl. Tím pádem můžeme počítat s několika možnými zakončeními. Chybět nebudou Nazgûlové, kteří nemají být tak cool.

Daedalic Entertainment je německá společnost, která se kromě vydávání her zaměřuje také na jejich vývoj. Jde o autory sérií The Dark Eye, Deponia, The Chronicles of Shakespeare nebo Edna & Harvey. Osobně jsem hodně zvědav, jak se jim The Lord of the Rings: Gollum povede.