V únoru jste si na našich stránkách mohli přečíst, že vedoucí vývoje Zaklínače 3 s dalšími bývalými zaměstnanci CD Projektu RED založil studio Rebel Wolves. Teď se o projektu Konrada Tomaszkiewicza dozvídáme první detaily.

Oficiální informace popisují projekt jako vysokorozpočtové RPG zasazené do temného otevřeného fantasy světa. Hra má odstartovat příběhovou ságu pro PC a konzole nové generace. Vývojáři využívají moderní Unreal Engine 5.

Uživatel sociální sítě X (Twitter) vystupující pod jménem Kurakasis se pustil do rozsáhlého pátrání. Polský tým si zaregistroval ochrannou známku a doménu. Díky tomu víme, že by titul měl nést název Dawnwalker: Origins.

Nedávno měla hra vstoupit do alfa fáze a před měsícem na ni pracovalo přibližně 100 lidí. Tomaszkiewicz si expanzi mohl dovolit díky finanční podpoře čínské společnosti NetEase z roku 2022, po tvůrčí stránce má ale studio zůstat nezávislé.

Podle pracovních inzerátů nebude Dawnwalker: Origins tak gigantický jako Zaklínač. Bude zasazen do rozsáhlého otevřeného světa a má nabídnout více úkolů a soustředit se na příběh pro jednoho hráče. Rozsahem má být blíže k rozšíření O víně a krvi (Blood and Wine) třetího Zaklínače. Samozřejmě autoři mají za cíl revoluci v RPG.

Kdy se dočkáme? Tomaszkiewicz při oznámení nenaznačoval rok 2025. Kromě režiséra Zaklínače 3 na projektu pracují také Bartłomiej Gaweł (výtvarný ředitel), Daniel Sadowski (režisér prvního Zaklínače) a Jakub Szamałek (scenárista Cyberpunku 2077).

V podobné době z CD Projektu RED odešli další zkušení vývojáři. Ti založili studio Dark Passenger a v Unreal Enginu 5 připravují akci zasazenou do feudálního Japonska. Má nabídnout pohled z první osoby a PvP i PvE. Nemluvě o těch, co přešli do konkurenčního Techlandu, kde kutí fantasy akční RPG.