Bývalí zaměstnanci polského CD Projektu RED, kde pracovali na hrách Zaklínač 3: Divoký hon a Cyberpunk 2077, chystají akční hru zasazenou do feudálního Japonska. Projekt vzniká ve studiu nazvaném Dark Passenger, využívá Unreal Engine 5 a je složeno z herních veteránů a čerstvé krve.

Projekt je ve fázi předprodukce a zatím není rozhodnuto, jak se bude jmenovat. Místo toho máme počítat s tím, že to bude akce z pohledu první osoby a nabídne PvP i PvE, stejně tak možnost hrát v kooperaci.

„Naším cílem je vytvářet velmi vzrušující online hry zaměřené na kooperaci i soutěžení. Fascinují nás lidské interakce, spojenectví, odvážné konfrontace a nečekané zvraty. Aby byla každá hra jedinečná a překvapivá, používáme mnoho procedurálních řešení. Ačkoli budou mít všichni hráči stejný cíl, pokaždé bude třeba změnit taktiku a pohybovat se po jiných cestách,“ stojí na oficiálních stránkách studia.

Hráči si vytvoří vlastní postavu, může jít o nindžu nebo kunoiči, a budou hledat mocné tajemné artefakty. Boj bude kontaktní a počítá se i s běháním po střechách měst, šplháním po pagodách a plížení se skrz svatyně a chrámy. Zahrnuty budou i různé společenské třídy hrdinů, od prostých vesničanů až po vysoké šlechtice a samuraje. S tím jdou ruku v ruce různé zbraně, včetně katan, tantó (nůž) a šurikenů (vrhací hvězdice).

V neposlední řadě potěší možnost vybudovat vlastní dódžó a pozvat své přátele ke společnému tréninku. V současné době nevíme datum vydání, hra se připravuje pro PC (Steam a Epic Games Store), PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

V posledních letech z CD Projektu RED odešla řada vývojářů. Mimo jiné byla založena studia Rebel Wolves a Covenant. V druhém jmenovaném vytvářejí temnou strategii Gord. Jiní vývojáři zamířili do Techlandu, u autorů Dying Light chystají nové fantasy akční RPG.