Polské studio Techland zveřejnilo druhý artwork z tajemné nové značky, na které v polském týmu pracuje mimo jiné řada bývalých zaměstnanců CD Projektu RED (Cyberpunk 2077 a trilogie Zaklínače).

Techland, který se proslavil kupříkladu sérií Dying Light se zombie apokalypsou, chce hráče zavést do exotického otevřeného světa. Neoznámený AAA titul bude zaměřený na vyprávění příběhu a kombinovat a vylepšovat nejlepší aspekty stávající produkce této firmy.

Artwork napovídá, že se minimálně můžeme těšit na lezení, které bude jistě zkombinováno s parkourem. Ten je ústředním bodem v Dying Light 2, jenž bude nadále podporován novým obsahem.

První zvěsti o fantasy projektu se objevily už v roce 2018. Loni v květnu Techland potvrdil vývoj rozsáhlého akčního fantasy RPG zasazeného do otevřeného světa. V té době sháněl téměř 70 lidí na různé pozice, včetně animace, umění, designu, vývoje a produkce, a najal řadu bývalých zaměstnanců CD Projektu RED.

Bartosz Ochman (Cyberpunk 2077 a Zaklínač 3: Divoký hon) se stal vedoucím otevřeného světa, Karolin Stachyra (Zaklínač 2 a Zaklínač 3) šéfkou vyprávění a vedoucím vyprávění zase Arkadiusz Borowik (Zaklínač 2 a Zaklínač 3).

Na titulu dále pracují kreativní ředitel Mario Maltezos (Prince of Persia: The Sands of Time a Mad Max), hlavní herní designér David McClure (Deathloop) a hlavní animátor Kevin Quaid (Horizon Zero Dawn).