Minulý týden bylo oznámeno datum vydání Atomic Heart. Zajímavě vypadající akční RPG zasazené do alternativní retro-futuristické verze Sovětského svazu se dostalo k důležitému milníku. Vývojáři ze studia Mundfish pokračují v marketingu a ve spolupráci s americkým IGN přinášejí desetiminutové gameplay video. V něm se hlavní hrdina, agent P-3, utká s Hedgie, jedním z protivníků hry.

Hedgie je jakási velká mechanická koule, která má řadu silných útoků. Jak se sami můžete přesvědčit, jde o jednoho z bosse, kterému budeme v Atomic Heart čelit. A nebude to úplně jednoduchý protivník. Redaktor IGN několikrát zemře. Klíčem k úspěšnému zdolání je zaměřit se na slabá místa děsivé koule, ať už využijete útočnou pušku, brokovnici nebo bleskovou rukavici.

Podívejte se:

Jen je otázkou, v jaké kvalitě hra k nám dorazí. Po letech se na internetu znovu objevily nelichotivé zprávy informující o problematickém vývoji, který vede k chaosu v týmu.

Hra měla projít několika velkými změnami a zaměstnanci jsou v časové tísni, jejich nápady nikdo nebere vážně, a navíc nedostávají slíbené bonusy. Bonusy za víkend jsou menší (místo 150 % standardní sazby jen 100 %), a to i přesto, že do Mundfish investovaly velké firmy, jako Gaijin Entertainment, Tencent a GEM Capital.

Lidé ze studia mají často odcházet. Místo nich se na pozice dostávají nováčci, což ztěžuje celkovou práci. Údajně měla v roce 2020 odejít velká část týmu odpovědného za uměleckou stránku titulu. Později to samé měla udělat skupina určena na testování hry.

Z Atomic Heart jsme mohli dosud viděl pěkné trailery a zajímavé záběry z hraní. Prý ale nešlo o vývojovou verzi, nýbrž o krátké ukázky speciálně připravené pro videa. Jinak má být hra koncipovaná jako lineární akce s důrazem na filmový zážitek. Hlavní má být grafika a příběh, na mírně vedlejší koleji hratelnost. Přitom dříve jsme se měli dočkat otevřeného světa, z něhož bychom se dostávali do lineárnějších dungeonů.

Doufejme, že Atomic Heart nedopadne špatně. Vyjít má 21. 2. 2023 na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One od společnosti Focus Entertainment.