Čekání na remake Prince of Persia: The Sands of Time bude dlouhé. Na Ubisoft Forward jsme se dočkali nic neříkajícího teaser traileru, který oznámil, že hra vyjde až v roce 2026. To je u příležitosti 30. výročí legendární značky málo. Fanouškům pochopitelně nestačí oznámené novinky do Prince of Persia: The Lost Crown a The Rogue Prince of Persia.

Ono to zas není tak překvapivé vzhledem k posledním informacím o nutnosti začít od začátku. Jak víme, remake se z indických studií Bombaj a Pune přesunul domů do kanadského Montrealu, kde už sice nejsou původní tvůrci, ale najdeme tam zkušené vývojáře. Těm pomáhají kolegové z Ubisoft Toronto.

Předělávka byla původně představena na začátku školního roku 2020/2021, ale místo nadšení schytala kritiku za grafiku a animace. V prosinci téhož roku byla o dva měsíce odložena, aby vývojáři měli čas potřebný ke splnění očekávání fanoušků. Všem ale bylo jasné, že dva měsíce jsou pro „jedinečné vizuální zpracování“, jak ho nazval Ubisoft, málo. To se také potvrdilo a po několika dalších odkladech jsme se v květnu 2022 dozvěděli, že se problematický projekt z Indie stěhuje do Kanady, kde dle všeho měli začít od úplného začátku.

Abychom nebyli až tak negativní, tak vývojáři Prince of Persia: The Lost Crown poděkovali hráčům a streamerům za podporu. Oznámili a rovnou vydali třetí bezplatnou aktualizaci. Jmenuje se Divine Trials a přináší božské bojové zkoušky, ve kterých na vás čekají bossové, stejně tak plošinové výzvy a řešení hádanek. S tím vším souvisejí nové amulety a oblečení.

Na závěr videa menší upoutávka na příběhové rozšíření. To ponese název The Mask of Darkness a vyjde v září.

Hráčům děkují také autoři The Rogue Prince of Persia. Hra je v předběžném přístupu a brzy obdrží první větší aktualizaci přidávající nový biom (Temple of Fire) a nové nepřátele a zbraně.

Více aktuálních novinek ze Summer Game Festu, včetně Ubisoft Forward, najdete tady.