Dnes ráno jsme vás informovali o situaci ve studiu Ubisoft Montpellier. Společnost neměla být spokojena s prodeji akční plošinovky Prince of Persia: The Lost Crown a místo dvou rozšíření a případného pokračování rozpustila tým a většinu jeho členů přesunula na jiné projekty. To dnes potvrdil mluvčí Ubisoft, ale další detaily nenabídl.

„Jsme nesmírně hrdí na práci a nadšení našeho týmu v Ubisoft Montpellier, který vytvořil hru, jež vzbudila ohlas hráčů a kritiků. Jsme přesvědčeni o jejím dlouhodobém úspěchu. Hra Prince of Persia: The Lost Crown je nyní na konci své cesty, vyšly tři bezplatné aktualizace a jedno DLC. Nyní se soustředíme na zpřístupnění hry většímu počtu hráčů: nedávno byla uvedena na Steamu a v zimě bude k dispozici na Mac,“ uvedl mluvčí.

„Většina členů týmu, kteří pracovali na hře Prince of Persia: The Lost Crown, se přesunula k jiným projektům, které budou těžit z jejich zkušeností. Víme, že hráči mají tuto značku rádi, a Ubisoft je nadšený z vize přinášet další zážitky ze světa Prince of Persia,“ dodal mluvčí. Jak víme, studio Ubisoft Montreal kutí Prince of Persia: The Sands of Time Remake s plánem vydat jej v roce 2026.

Kýžené detaily přináší až server Insider Gaming. Jedním z projektů, na kterém se bývalý tým Prince of Persia: The Lost Crown podílí, tak je remake Raymana. Na návratu oblíbené skákačky má pracovat zejména studio v Miláně pod kódovým označením Project Steambot. Autoři mají využívat služeb Michela Ancela. Původní tvůrce Raymana a Beyond Good & Evil působí jako konzultant. To u zaměstnanců z Montpellier vyvolalo obavy. Ancel měl být strůjcem toxického prostředí a chaosu. Projekty Beyond Good & Evil 2 a Wild opustil před čtyřmi roky. Místo vývoje her chtěl stvořit jakési útočiště pod širým nebem věnované vzdělávání, milovníkům přírody a divokým zvířatům.

Podle odhadů by se k vývoji remaku Raymana měla přesunout přibližně desítka vývojářů. Další se mají věnovat Beyond Good & Evil 2 a novému Ghost Reconu.