Letošní Summer Game Fest začal slibně, a to překvapením z dílny vývojářské skupiny Ubisoft Montpellier, o nichž víme, že se podílela na slavném Rayman Legends. Tentokrát si ale do parády vezmou Prince of Persia a my se můžeme těšit na luxusně vypadající skákačku, která v sobě skloubí prvky parkouru a řešení hádanek tak, jak to známe z původní hry.

Prince of Persia: The Lost Crown nesouvisí s odloženým remakem Prince of Persia: The Sands of Time, prokletým neustálými odklady, jelikož je i po třech letech vývoje ve fázi konceptu. Dočkáme se zcela nové hry.

ZACHRAŇTE PRINCE A ZACHRÁNÍTE ŘÍŠI

Království je prokleté a princ byl unesen. Vašim úkolem bude osvobodit ho a tím zachránit říši. Ne vždy je ale možné se připravit na všechno a tak budete muset čelit výzvám a nástrahám, které zase pro změnu nebyly připravené na vás. V těchto časech temnoty je naděje to jediné, co pohání vaši bojovnost. Je čas naplnit svůj osud.

GAMEPLAY NABITÝ AKCÍ

V traileru můžeme vidět působivé akční souboje, až nápadně podobné Mortal Kombatu. Mezi řežbou s hlavními nepřáteli hrdina ladně proskakuje prostorem a krájí vše živé jako zeleninu. Hra působí svižně, plynule a láká k okamžitému zapojení se do akce. Na to si ale budeme muset ještě nějakou dobu počkat.

Datum vydání Prince of Persia: The Lost Crown byl ohlášen na 18. ledna 2024. Zahrát si ho budeme moci na PC, ale i na konzolích Nintendo Switch, PS4, PS5, Xbox One a Xbox Series X|S.

Přečtěte si také: Čekání na Prince of Persia bude dlouhé a Assassin’s Creed Mirage v říjnu