Prince of Persia: Sands of Time Remake se dnes na PlayStation Showcase neukáže a neuvidíme ho ani na dalších letních prezentacích. Po třech letech je totiž stále ve fázi konceptu.

Kompletní předělávka oblíbené akční adventury byla oznámena už v září 2020 s tím, že vyjde v lednu následujícího roku. Na hru se ale snesla velká kritika ze strany hráčů; zejména kvůli grafice; což společně s problematickým vývojem zapříčinilo dva odklady. Nakonec byl projekt přesunut z Ubisoft Pune a Mumbai do Ubisoft Montreal.

Zkušení tvůrci (v Ubisoft Montreal se zrodila trilogie Sands of Time a jde také o autory série Assassin's Creed, Watch Dogs nebo Far Cry) se k remaku dostali před rokem a jak vidno, vyhodnotili, že bude potřeba vše předělat.

„Od chvíle, kdy jsme projekt převzali, se zabýváme zpětnou vazbou od komunity a hledáme vlastní způsob, jak hru vytvořit. Nyní sestavujeme tým, definujeme priority, dáváme dohromady prototypy, testujeme prvky a hledáme, jak do vývoje zapojit i zpětnou vazbu od komunity,“ uvedl dnes producent Jean-Francois Naud.

Takhle měl remake původně vypadat

„Buďte si jisti, že do tohoto projektu všichni vkládáme své síly a srdce,“ dodal Naud s tím, že nemáme v letošním roce očekávat žádné novinky. Tím pádem se o remaku Prince of Persia: Sands of Time nebude mluvit ani v červnu na Ubisoft Forward. Tam by měl Ubisoft ukázat Assassin's Creed Mirage, Avatar: Frontiers of Pandora, Rainbow Six Mobile, Skull and Bones, The Crew Motorfest, The Division Resurgence, XDefiant a minimálně jednu dosud neoznámenou hru. Tohle je totiž 8 her, které má Ubisoft v plánu vydat do 31. 3. 2024. Tou tajemnou hrou má být Star Wars od tvůrců The Division.

Pojďme na veselejší zprávu. Assassin’s Creed Mirage by mohl spatřit světlo světa 12. 10. letošního roku na PS5, Xbox Series X/S, PC, PS4 a Xbox One. Tohle datum od dnešního dne uvádějí japonské obchody, včetně Amazonu.

„Japonští prodejci obvykle nedatují produkt, pokud není oficiálně stanoven. Jinými slovy, o dočasném termínu se nedá mluvit,“ tvrdí na Twitteru web Gematsu.

Možná se příběh pouličního zloděje Basima z Bagdádu během 9. století ukáže dnes večer na PlayStation Showcase. Jistotou je 12. 6. prezentace Ubisoft Fordward.