Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani nebo cestě do školy/práce naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 vám přineseme to nejzajímavější z herního světa.

- Nintendo PlayStation v aukci. Za prototyp prototypu je někdo ochotný zaplatit 350 tisíc amerických dolarů (8 milionů korun), což je nejvyšší nabídka. Pokud by chtěl konzoli koupit někdo hned, musí zaplatit 420 tisíc dolarů (9,6 milionu korun). Aukce končí 6. 3. a bez debat půjde o nejdražší herní konzoli v historii.

- Minulý týden se ve Velké Británii nejvíce prodávaly hry FIFA 20, Call of Duty: Modern Warfare, Yakuza Remastered Collection, Star Wars Jedi: Fallen Order, GTA V, Mario Kart 8 Deluxe, Minecraft, Dreams, Luigi's Mansion 3 a NBA 2K20.

- Ve Fortnite nově najdete Rickroll taneček, i když Epic Games tvrdili, že nikdy ve hře nebude. Časy se mění.

- Na Nintendo Switch může vyjít Persona 5. Vývojáři vyzvali fanoušky, aby o sobě dali vědět a zahájili na Twitteru kampaň #BreakFreePersona.

- Tvůrci Metra Exodus ze studia 4A Games pomohli jednomu vztahu. V nedávno vydaném příběhovém rozšíření Sam's Story se na budově objevila zpráva Alexandra pro jeho přítelkyni, ve které ji žádá o ruku. Podle dostupných informací žena řekla ano. Něco podobného bylo v roce 2018 ve hře Spider-Man na PS4, ale tam žádost o ruku dopadla negativně.

- Nejprodávanější hrou za minulý měsíc v USA je Dragon Ball Z: Kakarot. Následuje CoD: Modern Warfare, Madden NFL 20, Star Wars Jedi: Fallen Order, GTA V, NBA 2K20, Super Smash Bros. Ultimate, Mario Kart 8 Deluxe, Ring Fit Adventure a Red Dead Redemption 2.

- Firma Retro Studios, která připravuje Metroid Prime 4, přivítala ve svém týmu Marka Caperse a Jamese Beeche, v roli environmentálních designérů budou pracovat na nadcházející akční adventuře. Capers má za sebou Epic Mickey, Epic Mickey 2: The Power of Two a New Super Lucky's Tale. Beech zase Crysis 3, DC Universe Online a Eternal Darkness 2.

- Larian Studios oznámilo, že první gameplay záběry pro Baldur’s Gate 3 budou představeny 27. 2. ve 21:30 našeho času na akci PAX East 2020. Zároveň se o tomto RPG dozvíme více podrobností.

- Nová aktualizace pro Zaklínače 3 na Nintendu Switch přináší cross-savy s GOG/ Steam, další grafické nastavení, podporu dotykového ovládání, více jazyků textu ve vybraných oblastech, lepší optimalizaci hry a opravy bugů.

- Final Fantasy 7 Remake zabere přes 100 GB místa na vašem disku.

- Nintendo představilo Coral verzi Switche Lite. Korálový/růžový handheld se bude prodávat od 3. 4. 2020. V Japonsku bude už příští měsíc.

- Codemasters, tvůrci závodních sérií DiRT Rally, GRID a F1, nyní pracují na úplně nové značce. Podle seznamu pracovních míst pro tento projekt je jasné, že se jedná o závodní titul se silným zaměřením na multiplayer.

- Demoverze plošinovky Trine 4 pro Nintendo Switch umožňuje hráčům projít úvodní úrovně v režimu pro jednoho hráče. Bohužel je aktuálně dostupná pouze v Severní Americe a do Evropy dorazí až za pár dní, 24. 2.

- Kingdom Under Fire: The Crusaders vyjde na PC již 28. 2. a bude plně podporovat myš a klávesnici, gamepad i HD širokoúhlé monitory.

- Dnes v 17:00 našeho času si budete moct předobjednat soundtrack Death Stranding na vinylových deskách. Pokud se vám tedy líbila hudba Ludviga Forsella a chtěli byste ji poslouchat z nádherně vypadajících vinylových desek, neváhejte.

- Druhé DLC pro Shenmue 3 s názvem Story Quest Pack je nyní dostupné v Epic Games Store a PlayStation Store.

- Free-to-play multiplayerová střílečka Warface je nyní dostupná na Nintendu Switch. Na vaší kompaktní konzoli si tak můžete užít spoustu online herních režimů, a navíc bez nutnosti vlastnit předplatné Switch Online.

- Trailer připomíná, že na PS4 konečně vyšla multiplayerová střílečka Hunt: Showdown od Cryteku. Koupíte si ji v krabičce i digitálně.