Sony reaguje na smršť negativních reakcí a otáčí ohledně upgradu nadcházející PlayStation exkluzivity. Majitelé PS4 verze Horizon Forbidden West budou moci bezplatně přejít na vylepšenou PS5 verzi, aniž by si museli kupovat jednu ze speciálních/dražších edic.

Hlavním důvodem negativních reakcí byla skutečnost, že přechod z PS4 verze Horizon Forbidden West na PlayStation 5 byl podmíněn koupí jedné z dražších edic, konkrétně Digital Deluxe, Collector's a Regalla. U standardní edice jste si mohli vybrat pouze PS4 nebo PS5 verzi, a to bez možnosti v budoucnu získat PS5 verzi.

Fanoušci si při čtvrtečním oznámení vzpomněli na slib Sony. Japonská společnost v loňském roce slíbila, že nabídne bezplatný upgrade pro cross-gen launchové tituly. Horizon Forbidden West měl být původně jedním z nich, ale nedávno byl odložen na únor 2021.

Navzdory této pozitivní zprávě přichází jedna negativní. Jim Ryan, šéf PlayStationu, potvrdil, že přechod z PS4 na PS5 u dalších exkluzivit už zadarmo nebude.

„Rád bych potvrdil, že všechny budoucí first-party PlayStation cross-gen hry, a to jak digitální, tak fyzické, budou mít možnost upgradu z PS4 na PS5 za poplatek 10 dolarů. To se bude týkat připravovaných her God of War, Gran Turismo 7 a všech dalších cross-gen titulů vydaných společností Sony,“ uvedl Ryan.

PlayStation tak jde naprosto jinou cestou než Xbox se svým Smart Delivery programem.