Spadla klec. Čínská policie ve spolupráci se společností Tencent rozbila gang, který vytvářel a prodával cheaty do her. Podle informací šlo o největší gang specializující se na výrobu a prodej cheatů.

Členové zadrženého gangu údajně programovali a prodávali cheaty do populárních online her, včetně Overwatch a Call of Duty Mobile od společnosti Activision Blizzard. Podle úřadů skupina vydělala zhruba 76 milionů dolarů za předplatné účtované klientům. Cheaty měly být prodávány do stovek zemí a regionů.

Přečtěte si také: Nový Battlefield má mít zničitelné prostředí a přinést revoluční kampaň

Ceny předplatného pro uživatele začínaly na 10 dolarech (cca 222 Kč) za den a mohly se vyšplhat až na 200 dolarů (cca 4450 Kč) za měsíc. Podle BBC policie zajistila předměty v hodnotě 46 milionů dolarů - deset Číňanů mimo jiné vlastnilo několik luxusních automobilů.

Největším problémům s podvodníky čelí společnost Activision Blizzard v bezplatné battle royale akci Call of Duty Warzone a bezplatném mobilním titulu Call of Duty Mobile. Na pozoru musí být také společnost Epic Games, která provozuje velmi populární Fortnite.

Začátkem tohoto měsíce byla technologie Denuvo Anti-Cheat zpřístupněna vydavatelům a vývojářům na konzoli PlayStation 5. Technologie se používá k zabezpečení online hraní. Podle společnosti Denuvo se využívá více než deset let a ochránila více než dvě miliardy unikátních instalací na tisícovce počítačových, konzolových a mobilních titulech.

V loňském roce studio id Software přidalo Denuvo Anti-Cheat do PC verze first-person střílečku Doom Eternal a po kritice herní komunity ji odstranilo.

Přečtěte si také: Letošní Call of Duty nás zavede zpět do druhé světové války