O probíhající stávce herních herců a dabérů jsme vás už informovali. Stejně tak o tom, že by neměla postihnout vyvíjené hry, jmenovitě GTA 6. To potvrzují i slova generálního ředitele EA Andrewa Wilsona. Ten jednomu z investorů odpověděl na otázku, jak stávka zasáhne společnost.

U našich produktů se to má tak, že stávka zahrnuje jen hry, které začaly produkci po září 2023, to včetně live service her,“ říká Wilson. V nejbližší době neočekává žádné narušení vyvíjených her, ani aktuálních live service her. „Jsme oddáni vyjednávání v dobré víře, že obě strany spolu situaci vyřeší. Nečekáme ale velký, krátkodobý dopad na EA,“ uzavírá.

Jak jsme psali, valná většina příjmů EA jsou mikrotransakce právě z live service her, dává tedy smysl, že minimálně z finančního hlediska společnost zasažena nebude. Datum září 2023 je také velmi benevolentní, protože vývoj her trvá několik let. Dávalo by tedy smysl, že EA má v rukávu ještě nějaké další neoznámené hry, které stávkou také zasaženy nebudou. Problém by ani neměl být s nadcházejícím RPG Dragon Age: The Veilguard.

Pokud bude ale stávka probíhat dlouho, není vyloučeno, že se i situace v EA změní a hry v dalších letech výrazně ovlivní.

Situaci ohledně stávky sdružení Screen Actors Guild-American Federation of Television and Radio Artists budeme nadále sledovat a průběžně vás informovat. Prozatím si můžete přečíst náš článek, kde se této situaci podrobně věnujeme.