V Electronic Arts mají za sebou silný začátek fiskálního roku. Americká společnost překonala finanční předpoklady a dosáhla na 1,262 miliardy dolarů čistých tržeb za čtvrtletí.

Postaraly se o to zejména mikrotransakce v live service hrách Madden NFL 24, EA Sports FC 24 a EA Sports FC Mobile. U fotbalu pomohlo mistrovství Evropy, které ke dvojici fotbalových her přitáhlo miliony nových hráčů.

Na tyto hry EA sází. Vždyť mikrotransakce tvoří 75 % příjmů. Za poslední rok to bylo 5,3 miliardy dolarů. U ostatních zdrojů je uváděno 1,7 miliardy dolarů, včetně prodeje samotných her.

Vedení EA si pochvaluje také zájem o EA Sports College Football 25, které sice vyšlo až po skončení účetního období, ale my víme, že v prvním týdnu hra zaznamenala rekordních 5 milionů hráčů. Včasný přístup skrz dražší edice využilo 2,2 milionu lidí. Zkušební verzi si přes předplatné EA Play zahrálo půl milionu hráčů.

Co se týče další části roku, v EA chystají Madden NFL 25 a EA Sports FC 25. Dorazit by mělo také nové NHL a do konce roku by se mělo objevit také Dragon Age: The Veilguard.