Polské studio People Can Fly se rozšiřuje. Autoři her Bulletstorm a Outriders potvrdili, že koncem roku 2022 v kanadském Montrealu otevřeli novou pobočku. Ta se podílí na novém AAA projektu, který vzniká pod vedením Davida Grijnse a Rolanda Lesterlina v newyorské kanceláři. Oba pracovali na Just Cuse 3.

Před měsícem jsme se dozvěděli, že People Can Fly pro Microsoft chystají Project Maverick. Založen je na nespecifikované značně, kterou vlastní Xbox. Spekuluje se o nových Gears of War, případně o remaku Gears of War: Judgment. People Can Fly totiž pracovali na PC portu prvních Gears of War a ve spolupráci s Epic Games připravili Gears of War: Judgment. Také zaznívají názory o pomoci studiu The Coalition s vývojem nových Gears of War. Každopádně rozpočet tajného projektu má být od 30 do 50 milionů dolarů.

Kromě tohoto projektu mají v People Can Fly ještě na starost neoznámený titul ve spolupráci se Square Enix. Také je tady ambiciózní projekt Dagger, od něhož v září loňského roku dala ruce pryč Take-Two. Hra v té době byla ve vývoji dva roky a vedení polské firmy ji chce dokončit na vlastní pěst.

Potom jsou tady spekulace o vzniku nové sci-fi střílečky ve spolupráci s evropským týmem Sony XDev. Má se hrát z ohledu třetí osoby. To je ale jediné, co teď víme.

People Can Fly sídlí ve Varšavě a má studia v New Yorku, Chicagu, Newcastlu, Montrealu, Rešově a Lodži. Dohromady mají zaměstnávat více než 600 lidí.