Pamatujete si ještě na Outriders. Tohle kooperativní akční RPG vyšlo před rokem a mělo ambice prorazit, leč se na něj poněkud zapomnělo. Polské studio People Can Fly se to snaží napravit a oznamuje velké rozšíření Worldslayer. Je tak velké, že se hra přejmenuje na Outriders: Worldslayer.

Dalo by se říct, že vydáním Outriders: Worldslayer má chytit původní titul druhý dech. Součástí bude nová příběhová kampaň, která začíná po událostech hlavní kampaň. Pokud jste původní Outriders nehráli, tak si novou kampaň budete moci zahrát bez nutnosti dokončit tu předešlou. Rozumnější ale bude vrhnout se do nového dobrodružství se svým vytrénovaným hrdinou. Čelit budete Ereshkigalovi, veliteli nové frakce lidí, kteří si říkají rebelové, a také katastrofickým klimatickým změnám nevyzpytatelné planety Enocha.

Jak se na looter-shooter sluší, přibude spousta nové výbavy. Tvůrci mluví o téměř stovce nových legendárních předmětech a vyšších limitů úrovní vybavení. Také dorazí noví nepřátele, stromy tříd, obtížnost Apocalypse, vybavení Apocalypse a nové způsoby, jak postupovat hrou díky zcela novému stromu PAX a úrovním Ascension.

Systém PAX je samostatný strom pro každou třídu, kde se body získávají po určitých událostech během kampaně Worldslayer. „Ty jsou založeny spíše na celkovém pokroku než na získané úrovni zkušeností,“ stojí v popisu.

Obtížnost Apocalypse je určena pro ty, co hledají těžší výzvy. Připraveno bude 40 úrovní, které vám umožní získat ještě lepší a silnější vybavení a dostat se s ním až na nový limit. Nemluvě o novém vybavení úrovně Apocalypse.

V neposlední řadě se můžete těšit na nový endgame obsah. Zatím byly oznámeny Trial of Tarya Gratar, ale lze toho čekat mnohem víc. Díky přepracování endgame obsahu a novému systému postupu mají zájemci mít mnohem více důvodů, proč se do hry vrátit po splnění všech úkolů.

Outriders: Worldslayer vyjde 30. 6. letošního roku pro PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One. Nová verze hry bude k dispozici jako digitální upgrade pro stávající hráče a jako balíček vše v jednom s původní hrou a rozšířením pro nové hráče.