V polovině února se nám představila kooperativní střílečka Outriders od People Can Fly a Square Enix, která je zasazena do neotřelého, temného a bezútěšného sci-fi universa. Prostřednictvím řady videí jsme se mohli seznámit s hratelností, světem, RPG prvky, customizací a jednotlivými třídami a jejich schopnostmi.

Dnes pro vás máme tři nová videa. V tom prvním, které máte možnost zhlédnout nahoře, se vývojáři zaměřili na představení svého sci-fi světa. Jmenuje se Enoch a ovlivňuje ho záhadná anomálie. Hranice Enochu nabízejí malebné lesy poseté houbovými porosty, údolí, impozantní města, kaňony a další zajímavosti. Já osobně byl zaujat obrovskými hnízdy, která si někteří tvorové vybudovali na skalnatých vrcholcích kaňonu. Očekával bych, že se jim nebude líbit naše přítomnost u jejich hnízda.

Planeta Enoch byla kolonizována před 30 lety. Od té doby se toho dost změnilo. Kdysi klidná zvířata se proměnila na něco, co chce zabíjet, zatímco prostředí se vyvinulo. Enoch je plný nebezpečí, které otestuje každého Outridera.

Další dvě videa nám naservíroval exkluzivně magazín Game Informer a podíváme se v nich na dvě ze čtyř dostupných tříd. Oficiálně víme o třídách Trickster, Devastator a Pyromancer. První a poslední třídě se věnují tato videa.

Trickster se vyznačuje dobrou mobilitou a jeho hlavní zbraní je brokovnice. A jak název napovídá, dokáže oklamat své protivníky - umí se rychle teleportovat a znehybnit nepřítele. V dalším videu je Pyromancer. Ten se boji nevyhýbá, má k dispozici kulomet a vyžívá se v ohni.

Outriders vyjdou koncem letošního roku na počítače a konzole současné i nové generace - PS4, Xbox One, PS5 a Xbox Series X.