Vývojáři Falloutu 76 připravili novou aktualizaci Once in a Blue Moon, která přináší dvě nové veřejné události Safe and Sound a Beasts of Burden, vítá dva nové kryptidy Blue Devil a Ogua a umožňuje rozběhnout hru na PlayStationu 5 a Xboxu Series X/S při 60 snímcích za sekundu.

Dle hráčů bylo zvýšeno i rozlišení a mírně se zlepšila grafika. Na druhou stranu hráči hlásí propady plynulosti animací, tak nejspíš bude nějakou dobu trvat, než tohle tvůrci vychytají. Také je nutné dodat, že hráči na nových Xboxech si mohli survival MMO užívat ve vyšší snímkové frekvenci díky funkci FPS Boost.

Popis události Safe and Sound: Middle Mountain Cabins se dočkaly renovace a staly se nejnovější a největší zastávkou brahminů, ale zdá se, že tam často chodí nezvaní hosté. Hráči mají za úkol tyto potvory odhánět a zároveň opravit systém Repeller Speaker, aby mohli tyto stvůry odpuzovat a aby jejich brahmini zůstali v bezpečí.

Popis události Beasts of Burden: Luca Costa potřebuje pomoc poté, co mu skupina místních kultistů ukradla brahminy i náklad provizorních výbušnin. Hráči mu budou muset pomoct získat je zpátky dřív, než se o tom dozví jeho strýček Vinny. Hráči by měli dávat pozor, aby nevyrušili místní divoká zvířata, protože poslední dobou se v nedalekých lesích děje cosi divného.

Once in a Blue Moon rovněž značí začátek 13. sezóny Falloutu 76, Shoot for the Stars. Během této sezóny budou hráči objevovat staré hollywoodské filmové kulisy a budou se snažit projít 100. úrovněmi, aby získali odměny, přičemž členové Fallout 1st jich budou moct získat ještě víc.